spot_img
19.2 C
Rafina
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
spot_img

Αυστηρότερα μέτρα από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου-διπλασιάστηκαν τα πρόστιμα

 

 

 

Τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας γίνονται ακόμη πιο αυστηρά από το βράδυ του Μ.Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα στις 21:00 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, ήδη έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες στις αγορές για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ εκτός από τα διόδια που υπάρχουν σε μόνιμη βάση αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή αποχώρησης προς την επαρχία, ισχύουν τα εξής μέτρα:

– Υπάρχουν μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες άλλες μεγάλες πόλεις.

– Έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η εμφανής παρουσία αστυνομικών σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, ώστε να μην φύγει κανείς που δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού στην παραλαβή δεμάτων από την επαρχία.

– Αυστηρή επιτήρηση των ναών.

Αυτή την εβδομάδα

«Ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τὸν λίθον βαλέτω» Της Κατερίνας Τράση

«Ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τὸν λίθον βαλέτω». Της Κατερίνας Τράση Χριστός Ανέστη...

Αστυνομικός της Βουλής: 4 φορές ισόβια για τους βιασμούς των παιδιών και της γυναίκας του

Τετράκις ισόβια σε πρώην αστυνομικό της Βουλής για βιασμούς...

Τέμπη: Νεκρός ελεγκτής της ΕΑΔ που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος

Νεκρός στο σπίτι του εντοπίστηκε ένας από τους δύο...

Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Σε νοσοκομείο της Λάρισας λόγω αδιαθεσίας

Στη Λάρισα βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η σύζυγος...

ΝΕΑ

«Ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τὸν λίθον βαλέτω» Της Κατερίνας Τράση

«Ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τὸν λίθον βαλέτω». Της Κατερίνας Τράση Χριστός Ανέστη...

Τέμπη: Νεκρός ελεγκτής της ΕΑΔ που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος

Νεκρός στο σπίτι του εντοπίστηκε ένας από τους δύο...

”Gran Torino” από την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας Πικερμίου

GRAN TORINO ΣΤΗΝ Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας Πικερμίου Μια από τις...

Προσοχή! Τα φανάρια στην διασταύρωση Ραφήνας είναι εκτός λειτουργίας

Προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί διότι τα φανάρια...

RPN.GR