spot_img
13.6 C
Rafina
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Το Άγιον Φως υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης μας Νικόλαος στο ΄΄Ελευθέριος Βενιζέλος”

 

 

 

Το Άγιο Φως υποδέχτηκαν σε μία λιτή τελετή στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

“Η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με την μεγαλοπρέπεια των τελευταίων ετών καθώς όλος ο πλανήτης απειλείται από μια πανδημία που απειλεί τη ανθρώπινη ζωή. Όλοι μας οφείλουμε να ακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες των επιστημόνων. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως πολιτεία ήταν να φέρουμε το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν θα πάρουμε το Άγιο Φως αλλά θα μεταγγιστεί στις καρδιές. Εύχομαι το Άγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βλάσης.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή και μάλιστα -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- απομάκρυνε πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί και προσπάθησαν να προσεγγίσουν, όταν έφτασε το Άγιο Φως.

Στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου και θα φυλαχθεί, βρίσκεται το Άγιο Φως πλέον.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Ραφήνα: Πέντε χρόνια κάθειρξη για τον Ρουμάνο που είχε συλληφθεί για φωτιές το 2024

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε, σύμφωνα με τις...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

ΝΕΑ

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

RPN.GR