spot_img
11.4 C
Rafina
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
spot_img

Αυστραλία: Oπλισμένοι μασκοφόροι σκότωσαν δύο αγόρια 12 και 15 ετών – rpn

 

 

 

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν συμμορία μασκοφόρων οπλισμένων με μαχαίρια και ματσέτες επιτέθηκε σε δύο αγόρια, ηλικίας μόλις 12 και 15 ετών, σκοτώνοντάς τα σε δύο κοντινά σημεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία της πολιτείας Βικτόρια, η ομάδα αποτελούνταν από περίπου οκτώ άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Ο επιθεωρητής Γκράχαμ Μπανκς έκανε λόγο για μια «φρικτή επίθεση» που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά εγκλήματος συμμορίας νέων.

Ο 12χρονος εντοπίστηκε πρώτος, σοβαρά τραυματισμένος, όμως, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα του ασθενοφόρου, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί. Λίγο αργότερα, σε διπλανό δρόμο, βρέθηκε ο 15χρονος φίλος του με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Και σε αυτή την περίπτωση, οι διασώστες δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι φόνοι διαπράχθηκαν από την ίδια συμμορία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση ή για τραγικό λάθος ταυτοποίησης των θυμάτων. «Τα παιδιά που δολοφονήθηκαν δεν ήταν μέλη κάποιας συμμορίας και αυτό δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε», δήλωσε ο Μπανκς.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά: μόνο το 2024, οι ανθρωποκτονίες και τα συναφή εγκλήματα στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 9%, φτάνοντας τα 448 θύματα. Η πολιτεία της Βικτόρια είχε ήδη θεσπίσει απαγόρευση στην κατοχή ματσέτας μετά τα αιματηρά επεισόδια του Μαΐου σε εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης, όπου αντίπαλες συμμορίες συγκρούστηκαν με παρόμοιο τρόπο.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από την αγριότητα του εγκλήματος.

ΠΗΓΗ:in.gr

Αυτή την εβδομάδα

”Ηλιαχτίδα” Ραφήνα: Η βία στα σχολεία είναι το σύμπτωμα, όχι η ασθένεια

«Η βία στα σχολεία είναι το σύμπτωμα, όχι η...

Ραφήνα: Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή πίτας της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με σημαντική παρουσία εκπροσώπων...

Ατύχημα στη Ραφήνα: Μπάλα από το γήπεδο προκάλεσε πτώση δικυκλιστή

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Ραφήνα λίγο στις 7 το βράδυ...

Ευρωπαϊκή γιορτή στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας

Η πρώτη επίσημη ημέρα υποδοχής στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας...

Διώνη: Μαθήματα πρώτων βοηθειών, ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή από την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Την Παρασκευή 27/2 στο κλειστό γήπεδο στην Αθλητική Ενωση...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή πίτας της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με σημαντική παρουσία εκπροσώπων...

Ατύχημα στη Ραφήνα: Μπάλα από το γήπεδο προκάλεσε πτώση δικυκλιστή

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Ραφήνα λίγο στις 7 το βράδυ...

Ευρωπαϊκή γιορτή στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας

Η πρώτη επίσημη ημέρα υποδοχής στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας...

Ραφήνα: Ένα γεμάτο μουσικό διήμερο στο Άσπρο γίδι

Σας περιμένουμε για ένα γεμάτο μουσικό διήμερο στο Άσπρο...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 5 έως και 11 Μαρτίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές...

RPN.GR