Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ΔΕΚΟ – Η Β.Λαζαράκου πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

360

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, θα γίνουν οι ανακοινώσεις των τεσσάρων ονομάτων που θα προτείνει η κυβέρνηση για την στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου, η οποία πάντως δεν εγκαταλείπει εύκολα την μάχη και την θέση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το πρόσωπο που θα προταθεί για την θέση του προέδρου είναι καταξιωμένος Έλληνας καθηγητής στο Ηνωμένο Βασίλειο με εξειδίκευση στον ανταγωνισμό. Τα υπόλοιπα μέλη έχουν επίσης ειδίκευση και εμπειρία στον τομέα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι και τα τέσσερα μέλη που θα προτείνει η κυβέρνηση -πρόεδρος, αντιπρόεδρος και δύο εισηγητές- επιλέγονται με βάση το βιογραφικό τους και δεν λαμβάνεται υπόψη κανέναν κομματικό κριτήριο.

Τα βιογραφικά των τεσσάρων θα περάσουν από ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, η Βασιλική Λαζαράκου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η έμπειρη δικηγόρος, που ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΝΔ, έχει και την ανάλογη εμπειρία, αφού από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε α’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.Η κ. Λαζαράκου εξειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στο Δίκαιο της Κεφαλαιαγοράς, στο Τραπεζικό Δίκαιο αλλά και στις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Οι ΔΕΚΟ

Tην Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται, εξάλλου, να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ακροάσεις από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τόσο των επικεφαλής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ όσο και του ΟΑΕΔ.

Το πρόσωπο που θα προταθεί να αναλάβει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, αλλά κρούσεις έχουν γίνει και σε εν ενεργεία δημοσιογράφους με διοικητική εμπειρία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Την ίδια ώρα, «κλειδωμένος» είναι ο Νίκος Ταχιάος -πρώτος επιλαχών βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου- για τη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. (με μη εκτελεστικές αρμοδιότητες) στη θέση του Γιάννη Μυλόπουλου.

Οριστικές είναι και οι επιλογές προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Εγνατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν επίσης «κλειδώσει» είναι αυτό του πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ.

Στην Εγνατία, για πρόεδρος προορίζεται ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος (πρώην βουλευτής Πιερίας της ΝΔ) και για διευθύνων σύμβουλος ο Κώστας Κουτσούκος, ο οποίος προέρχεται από την Εγνατία.

Στην ΕΡΓΟΣΕ κατευθύνονται ως πρόεδρος ο Χρόνης Ακριτίδης, μέλος του ΤΕΕ και πρόσφατα υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Κοζάνη, ενώ διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Χρήστος Βίνης, πολιτικός μηχανικός, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.