spot_img
14 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

«Αυτός ο τύπος εκεί κάτω» – Ο Τζο Μπάιντεν ξέχασε το όνομα του Αυστραλού πρωθυπουργού

 

 

 

Από σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον έχει ένα καινούργιο παρατσούκλι: «αυτός ο τύπος εκεί κάτω», στα αγγλικά: «that fellow down under». Του το κόλλησε, μάλλον από γκάφα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, την ώρα που ανακοίνωσε την ιστορική τριμερή συνεργασία ασφάλειας με τη Βρετανία και την Αυστραλία, που ονομάζεται AUKUS.

Οι ΗΠΑ θα μοιραστούν πυρηνική τεχνολογία, που θα βοηθήσει την Αυστραλία να δημιουργήσει έναν στόλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με πυρηνοκίνητα υποβρύχια, αλλά και πυραύλους Tomahawk. Στόχος η καλύτερη ασφάλεια στην περιοχή του Ινδo-ειρηνικού.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής ανακοίνωσης, ο Μπάιντεν απευθύνθηκε και στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για αυτή τη νέα φάση συνεργασίας.

«Ευχαριστώ, Μπόρις», είπε. Στη συνέχεια, κοιτώντας προς μια οθόνη στην οποία εμφανιζόταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός, ο Μπάιντεν δίστασε για λίγο και είπε:

«Και θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον τύπο από εκεί κάτω. Ευχαριστώ πολύ φίλε », είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Σκοτ Μόρισον ύψωσε τον αντίχειρα αμήχανα.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ τελικά αποκάλεσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό με το όνομα του, αλλά το παρατσούκλι είχε μεγαλύτερη πέραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ετικέτα #thatfelladownunder.

Από την πλευρά του ο Σκοτ Μόρισον είπε ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια «συνεργασία για πάντα, μεταξύ των παλαιότερων και πιο έμπιστων φίλων».

«Μια παντοτινή συνεργασία που θα επιτρέψει στην Αυστραλία να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα ασφάλειας και να διατηρήσει τους Αυστραλούς ασφαλείς», είπε.

Η συμφωνία έχει προκαλέσει ωστόσο τις αντιδράσεις της Γαλλίας, η οποία έχασε συμβόλαιο για υποβρύχια με την Αυστραλία ως αποτέλεσμα της AUKUS, της Νέας Ζηλανδίας που δεν επιτρέπει πυρηνοκίνητα στα χωρικά της ύδατα και της Κίνας η οποία διαφωνεί με την δημιουργία συμμαχιών στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ανοίγει σήμερα ξανά το ιστορικό Hilton: Το νέο Conrad Athens The Ilisian αλλάζει τον χάρτη της φιλοξενίας

  Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας επιστρέφει...

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

ΝΕΑ

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

RPN.GR