spot_img
29 C
Rafina
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
spot_img

Bobi: Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου έκλεισε τα 31

 

 

 

Ο Μπόμπι, ένας Πορτογάλος σκύλος που ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες τον Φεβρουάριο, γιόρτασε τα 31α γενέθλιά του την Πέμπτη, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Guinness.

Η οικογένεια του Μπόμπι διοργάνωσε ένα πάρτι γενεθλίων το Σάββατο, στο σπίτι τους στο Conqueiros, ένα αγροτικό χωριό στη νότια Πορτογαλία.

Ο ιδιοκτήτης του, Leonel Costa, είπε στο Guinness ότι θα είναι ένα «πολύ παραδοσιακό» πορτογαλικό πάρτι. Πάνω από 100 άτομα πρόκειται να παρευρεθούν και ένας χορευτικός θίασος πρόκειται να πλαισιώσει τη βραδιά, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Ο Leonel Costa είπε στον Γκίνες ότι ο Μπόμπι λαμβάνει μεγάλη προσοχή και δημοσιότητα από τότε που στέφθηκε ως ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο. «Πολλοί δημοσιογράφοι και άτομα από όλο τον κόσμο ήθελαν να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Μπόμπι», είπε στην ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι ο ηλικιωμένος σκύλος είναι καλά στην υγεία του, αλλά για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκε πρόσφατα σε εξετάσεις γενικού ελέγχου, λόγω του άγχος και του στρες που μπορεί να προέκυψαν από τις πολλές επισκέψεις που δέχτηκε μετά τη δημοσιότητά του.

«Φωτογραφήθηκε πολλές φορές και έπρεπε να σηκωθεί και να κατέβει άλλες τόσες», είπε στην ανακοίνωση. «Δεν ήταν εύκολο για αυτόν».

Ο Bobi είναι καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα πορτογαλικού σκύλου που εκπαιδεύεται να φυλάει τα ζώα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του. Καθώς μεγάλωσε, είχε δυσκολίες στο περπάτημα και επίσης παρουσίασε πτώση στην όρασή του.

Bobi: Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου γιόρτασε τα 31α γενέθλια του
Bobi 2023

Ο Costa απέδωσε τη μακροζωία του σκύλου του εν μέρει στο «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον» όπου ζει. Εκτός από το ότι είναι ο γηραιότερος σκύλος που ζει αυτή τη στιγμή, ο Bobi είναι επίσης ο γηραιότερος σκύλος που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με το Guinness. Ο Costa ήταν μόλις 8 ετών όταν γεννήθηκε ο τετράποδος φίλος του.

«Ο Μπόμπι είναι ξεχωριστός γιατί κοιτάζοντας τον είναι σαν να θυμάσαι τους ανθρώπους που ήταν μέλη της οικογένειάς μας και δυστυχώς, δεν είναι πια εδώ, όπως ο πατέρας μου, ο αδερφός μου ή οι παππούδες μου που έχουν ήδη φύγει από τη ζωή», είπε στην ανακοίνωση.

Πηγή: CNN

Αυτή την εβδομάδα

Σήμερα στη Ραφήνα: Μοναδική μουσική βραδιά με τον Χάρη Παπασιδέρη στο Άσπρο Γίδι

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 21:30, το Άσπρο Γίδι...

Διατηρητέο μνημείο της φύσης η υπεραιωνόβια βελανιδιά στη Ραφήνα

Μια σημαντική εξέλιξη για την προστασία της φυσικής...

Μαρφίν και υπόθεση Νέστορα: Σύμπτωση, μήνυμα ή ένας άγνωστος κοινός κρίκος; της Κατερίνας Τράση

Άρθρο της Κατερίνας Τράση* Οι συλλήψεις για δύο φονικούς εμπρησμούς...

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή σε τροχαίο 15χρονη ποδοσφαιρίστρια του ΠΑΟΚ Β

Η ανήλικη επέβαινε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο πατέρας...

Ερώτηση στη Βουλή για την οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Πικέρμι

Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των πεζών...

ΝΕΑ

Διατηρητέο μνημείο της φύσης η υπεραιωνόβια βελανιδιά στη Ραφήνα

Μια σημαντική εξέλιξη για την προστασία της φυσικής...

Μαρφίν και υπόθεση Νέστορα: Σύμπτωση, μήνυμα ή ένας άγνωστος κοινός κρίκος; της Κατερίνας Τράση

Άρθρο της Κατερίνας Τράση* Οι συλλήψεις για δύο φονικούς εμπρησμούς...

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή σε τροχαίο 15χρονη ποδοσφαιρίστρια του ΠΑΟΚ Β

Η ανήλικη επέβαινε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο πατέρας...

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν – Οι εκτιμήσεις της αγοράς

Οι προσφορές στα εμπορικά καταστήματα έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς...

Νέος ΚΟΚ: Σε ποιες περιπτώσεις αφαιρείται για πάντα το δίπλωμα – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για συγκεκριμένα διαστήματα αποτελεί...

RPN.GR