Χρήστος Τσεμπέρης: Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι!

163

 

Η καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων Με Αναπηρία οφείλει να αποτελέσει μόνιμη και σταθερή υπόμνηση σε κάθε έναν από εμάς ότι οφείλουμε ως Πολιτεία, ως κοινωνία αλλά και ατομικά να περάσουμε από την απλή αναγνώριση της αναπηρίας στην εργώδη προσπάθεια για την υπέρβαση των διακρίσεων που ακόμη υπάρχουν σε κάθε επίπεδο της ζωής.

Δεν αρκεί το τιμητικό της ημέρας, αν δεν προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη και κοινωνική συνείδηση ότι οφείλουμε στους συνανθρώπους μας με αναπηρία ίσες ευκαιρίες με τα άλλα μέλη του κοινωνικού συνόλου, προκειμένου να συμμετέχουν απρόσκοπτα, ενεργά και ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Την καθημερινότητα.

 Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις οικογένειες των συνανθρώπων μας με Αναπηρία. Τους ανθρώπους που στέκονται αγόγγυστα και πάντα δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους, βιώνοντας τις δυσκολίες, την ανισότητα και πολλές φορές την προκατάληψη στην πράξη από πολλούς. Δεν χρειάζονται ούτε οίκτο, ούτε θαυμασμό. Απαιτούν την ισότητα στα δικαιώματά τους.

Η κατοχύρωση και η προάσπιση του δικαιώματός τους στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και της συμμετοχής τους σε κάθε πτυχή της ζωής είναι η υποχρέωσή μας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ