Πολεμικό Ναυτικό: 10 κρούσματα κορονοϊού στην φρεγάτα ”Κουντουριώτης”

253

 

«Συναγερμός» στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορονοϊού σε πλήρωμα φρεγάτας, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Η πανδημία φαίνεται πως «χτύπησε» και το Πολεμικό Ναυτικό, αφού μέλη πληρώματος ελληνικής φρεγάτας είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Σε καραντίνα επί του πλοίου, που έχει καταπλεύσει στο Ναύσταθμο Κρήτης βρίσκονται όλα τα μέλη του πληρώματος της Φ/Γ Κουντουριώτης ( F 462) μετά τον εντοπισμό δέκα μελών του πληρώματος θετικών στον κορονοϊό.

Η φρεγάτα έχει δέσει στον Ναύσταθμο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους δεν επιτρέπεται στο πλήρωμα να βγει στη στεριά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνον δύο από τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά έχουν έντονα συμπτώματα και τα υπόλοιπα πολύ πιο ήπια.

Τέλος, η φρεγάτα «Κουντουριώτης» θα παραμείνει στον Ναύσταθμο Κρήτης όσο χρειαστεί ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει συστήσει ο ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρουν στο OnAlert πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι λιγότερος από τα 10 που αναφέρθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι τα περιστατικά δεν εμπνέουν ανησυχία για την εξέλιξή τους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ