spot_img
14 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

Coral: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί» – RPN

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Έρχεται το ψυχρό κύμα “Coral”

 

 

 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, προειδοποιώντας για ένα νέο κύμα ψύχους με την ονομασία “Coral”, το οποίο θα επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι και τη Δευτέρα.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

Το έντονο ψύχος θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου, ενώ στην Ελλάδα αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Άνεμοι:

  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 έως 8 μποφόρ, με μεγαλύτερη ένταση στα νότια του Αιγαίου.

Θερμοκρασίες:

  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5-7°C την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πέσει ακόμα χαμηλότερα, φτάνοντας έως και τους -5°C το πρωί του Σαββάτου.
  • Σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Εύβοια, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 7 έως 11°C, ενώ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες τη νύχτα.

Πού θα χιονίσει

  • Παρασκευή (21/2): Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα (Αττική), Πελοπόννησο, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Σάββατο (22/2): Τα χιόνια θα συνεχιστούν, επηρεάζοντας ακόμα και πεδινές περιοχές στη Θεσσαλία, την Αττική και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων.
  • Κυριακή (23/2): Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Εύβοια και Κρήτη, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Οι αρχές συνιστούν προσοχή στις μετακινήσεις, ειδικά σε περιοχές όπου αναμένονται χιονοπτώσεις και παγετός. Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όσοι ταξιδεύουν προς ορεινές και ημιορεινές περιοχές να ελέγχουν τις ενημερώσεις της ΕΜΥ.

Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.oldportal.emy.gr).

Αυτή την εβδομάδα

Ανοίγει σήμερα ξανά το ιστορικό Hilton: Το νέο Conrad Athens The Ilisian αλλάζει τον χάρτη της φιλοξενίας

  Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας επιστρέφει...

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

ΝΕΑ

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

RPN.GR