spot_img
13.7 C
Rafina
Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
spot_img

Creme Brulee Πορτοκαλιού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από Κυριακή Ανδρεάδη

Pastry Chef

Instagram

 

Υλικά:

 

500 γραμ. κρέμα γάλακτος

60 γραμ. χυμό πορτοκάλι

15 γραμ. ξύσμα πορτοκάλι

150 γραμ. κρόκους

100 γραμ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

 

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκάλι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα και τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθούν. Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα μέρος από την κατσαρόλα το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας τους και έπειτα ενσωματώνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για creme brulee ή πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ταψί βαθύ βάζοντας στο νερό περίπου 1 – 2 εκ., προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 °C και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και την καψαλίζουμε με φλόγιστρο.

 

Καλή επιτυχία.

 

Αυτή την εβδομάδα

Το Ισραήλ σφυροκοπά στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – RPN

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών κατά...

Θα ξαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας-Βόλου – RPN

Η σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας-Βόλου, ένας κρίσιμος άξονας μεταφοράς για...

Ο Ανδρέας Κουντουράκης μιλάει στο RPN – RPN

Συνέντευξη στο Βασίλειο Νικόλαο Βιτσιλόγιαννη   Ο Ανδρέας Κουντουράκης είναι ηθοποιός...

Τραγωδία σε κρουαζιερόπλοιο στη Σούδα – Νεκρός 49χρονος μάγειρας – rpn

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός 49χρονου μάγειρα,...

ΝΕΑ

Το Ισραήλ σφυροκοπά στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – RPN

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών κατά...

Θα ξαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας-Βόλου – RPN

Η σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας-Βόλου, ένας κρίσιμος άξονας μεταφοράς για...

Ο Ανδρέας Κουντουράκης μιλάει στο RPN – RPN

Συνέντευξη στο Βασίλειο Νικόλαο Βιτσιλόγιαννη   Ο Ανδρέας Κουντουράκης είναι ηθοποιός...

Τραγωδία σε κρουαζιερόπλοιο στη Σούδα – Νεκρός 49χρονος μάγειρας – rpn

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός 49χρονου μάγειρα,...

Μότσι (Mochi) Βουτύρου από την Χαβάη- Από την Pastry Chef Κυριακή Ανδρεάδη – RPN

Κυριακή Ανδρεάδη-Pastry Chef-Instagram   Υλικά:   150 γραμ. ζάχαρη 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο 480 γραμ....

RPN.GR