spot_img
16.5 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Δελτίο τύπου-διαμαρτυρία Αθλητικού Συλλόγου Ν.Βουτζά ”Η Πρόοδος” κατά του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΝΒ Η ΠΡΟΟΔΟΣ

Την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά, «H Πρόοδος», που πέρα από το τυπικό της διαδικασίας είχε και μια άλλη διάσταση, αυτή της διαμαρτυρίας και του ψηφίσματος κατά της απόφασης της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας-Πικερμίου να αλλάξει την ονομασία του Αθλητικού Κέντρου του Νέου Βουτζά. Η απόφασή του αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του ΔΣ του Συλλόγου για την ονομασία του κέντρου ως Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος».

Ο Δήμος επίσης απέρριψε την πρόταση να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, ώστε να κατατεθεί μια νέα πρόταση που θα προέκυπτε κατόπιν διαβούλευσης για να εξασφαλιστεί η συναίνεση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου. Το παρόν την Κυριακή έδωσαν γύρω στα 350 άτομα, ενώ παράλληλα, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, περισσότερα από 1700 άτομα, μέλη, κάτοικοι του οικισμού και φίλοι του Συλλόγου μας, υπέγραψαν ενάντια στην επίμαχη απόφαση, η οποία δημιουργεί ανησυχία σχετικά με τις περαιτέρω προθέσεις του Δήμου.

Η ενέργεια αυτή καθ’ εαυτή φαίνεται εν πρώτοις, ήσσονος σημασίας. Σημειολογικά, όμως, αναδεικνύει την ηθική διάσταση του θέματος, καθώς ο Δήμος παραβλέπει τη διαχρονική συμβολή των μελών και των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων του ΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ, που μέσα σε ένα πνεύμα εθελοντικής προσφοράς, συνέβαλλαν καθοριστικά στον χαρακτηρισμό, τη διαμόρφωση και τη συντήρηση του χώρου επί 35 χρόνια και ιδιαίτερα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

Ο ΑΣΝΒ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με τη δημοτική αρχή, που στη βάση του σεβασμού της Κοινωνίας των Πολιτών, θα επιτρέψει στον πυρόπληκτο οικισμό του Νέου Βουτζά, με πολλές πληγές ακόμη ανοικτές και μοιρασμένο ανάμεσα σε δύο δήμους που δηλώνουν αναρμόδιοι  για την επίλυση των προβλημάτων του, να ανακάμψει και να ξαναγίνει ένας τόπος εξαίρετου φυσικού κάλλους με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

RPN.GR