spot_img
31.9 C
Rafina
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
spot_img

Δελτίο Τύπου Δήμου Μαραθώνος για την υδροδότηση στο Νέο Πόντο Ραφήνας

 

 

 

Ντόμινο των δελτίων τύπου και δημοσιεύσεων από τους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος ύστερα από το αποκλειστικό άρθρο του rpn.gr σχετικά με την διακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Ν.Πόντου Ραφήνας κατόπιν επιστολής που εστάλη από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Ν.Πόντου Ραφήνας στην ιστοσελίδα μας.

Το παρακάτω δελτίο τύπου δημοσιεύτηκε πριν από λίγο από τον δήμο Μαραθώνος:

 

Δυστυχώς, η παραπληροφόρηση, η ανευθυνότητα και η διαστρέβλωση στοιχείων και γεγονότων φαίνεται ν’ αποτελεί «δεύτερη φύση» για κάποιους στον όμορο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Για το ζήτημα της διακοπής υδροδότησης ορισμένων κατοικιών στο Νέο Πόντο από τον Δήμο μας και την αλλαγή παρόχου, έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους (Δήμος, πολίτες) αποφεύγοντας -από συναδελφική αλληλεγγύη- να κατηγορήσουμε την αρμόδια Υπηρεσία Δήμου Ραφήνας.

Το παράδειγμα το δικό μας, δεν το ακολουθούν οι συνάδελφοι, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε μας και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε εκείνοι να εμφανίζονται ως «οι μόνοι ευαίσθητοι» καθώς και οι… από μηχανής θεοί – σωτήρες. Κύριοι συνάδελφοι, εάν είχατε τόση ευαισθησία, εάν νοιαζόσασταν τόσο πολύ για τους συμπολίτες μας, εάν πράγματι δεν θέλατε να μείνουν οι άνθρωποι χωρίς νερό -ούτε μία μέρα- θα είχατε φροντίσει ν’ ανταποκριθείτε στα αιτήματα και τις υπηρεσιακές μας εκκλήσεις -γραπτές και προφορικές- από το Νοέμβριο 2019, προκειμένου να διευθετήσουμε το πρόβλημα από τις πρώτες εβδομάδες ανάληψης των νέων μας καθηκόντων.

Για τελευταία φορά σας καλούμε να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του, να συνεργαστούμε και να εργαστούμε μεθοδικά και χωρίς εκατέρωθεν ανακοινώσεις, προκειμένου για την αποκατάσταση της υδροδότησης και την ταχύτερη ομαλοποίηση της κατάστασης. Οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο δεν βοηθά σε κάτι, αλλά τείνει να δημιουργηθεί μία απαξίωση των θεσμών στη συνείδηση του κόσμου, η οποία είναι απολύτως βλαβερή για τη Δημοκρατία.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη σοβαρή βλάβη στην περιοχή του Νέου Βουτζά “Οικισμός Νέος Πόντος”.

Η διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Νέου Βουτζά “Οικισμός Νέος Πόντος”, που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Ραφήνας  Πικερμίου οφείλεται σε σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:00. Η βλάβη εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο (το δίκτυο περνάει μέσα από ρέμα) είναι σοβαρότερη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα χρειαστεί ως χρόνο αποκατάστασης 3-4 ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα άνηκε στο παλιό δίκτυο Τοπάλογλου, που το 1990 πέρασε στη διαχείριση της τότε Κοινότητας Νέας Μάκρης. Είναι πολύ παλιό και παρουσιάζει πολύ συχνά πολύ σοβαρές βλάβες. Ως εκ τούτου η χθεσινή διακοπή ουδεμία σχέση έχει με τον επερχόμενο διαχωρισμό του δικτύου ύδρευσης που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου, μετα από δεύτερη και τρίτη παράταση που ζήτησε και πήρε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 6.300 ευρώ σε 47χρονη που μετέφερε σκύλο σε ασφυκτικά μικρό κλουβί

Στη σύλληψη μιας 47χρονης προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς...

Εμφύλιος χωρίς φρένο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά την αποχώρηση Δούρου πριν από την κάλπη

Σε ανοιχτή σύγκρουση οδηγείται η μάχη για την προεδρία...

Νέα “βόμβα” στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε και η Πόπη Τσαπανίδου – Γιατί κράτησε την έδρα

Νέα απώλεια καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η βουλευτής Επικρατείας...

Μάνη: Αυτοκίνητο «βούτηξε» σε πισίνα ξενοδοχείου – Δραματική διάσωση μικρού παιδιού

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Μάνη, όταν...

Επίδομα μετακόμισης 10.000 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι παίρνουν άμεσα 5.000 ευρώ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της νέας...

ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 6.300 ευρώ σε 47χρονη που μετέφερε σκύλο σε ασφυκτικά μικρό κλουβί

Στη σύλληψη μιας 47χρονης προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς...

Νέα “βόμβα” στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε και η Πόπη Τσαπανίδου – Γιατί κράτησε την έδρα

Νέα απώλεια καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η βουλευτής Επικρατείας...

Μάνη: Αυτοκίνητο «βούτηξε» σε πισίνα ξενοδοχείου – Δραματική διάσωση μικρού παιδιού

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Μάνη, όταν...

Μαρουσάκης: Ισχυρό κύμα ζέστης με θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς – Πότε αναμένεται η κορύφωση

Σε τροχιά έντονης ανόδου εισέρχεται η θερμοκρασία, καθώς ένα...

RPN.GR