Δίκη Χρυσής Αυγής : Ισόβια για το Γιώργο Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας

232

 

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής καθώς το ζήτημα των ποινών μπαίνει στην τελική ευθεία με την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, να ανακοινώνει την πρότασή της στις 11 το πρωί. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης:Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη αναγνώρισε το δικαστήριο στους πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στην πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Οι ποινές τους θα κυμανθούν μεταξύ 1 έως 5 έτη.

Kανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη.

Αντιμέτωποι με 10 έτη κάθειρξης βρίσκονται οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Καζατζόγλου, Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννη Κομιανό, Κωνσταντίνος Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Λέων Τσαλίκη, Αθανάσιο Τσόρβα και Νικόλαο Τσόρβα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη, καθώς το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.