spot_img
14.7 C
Rafina
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Με ήθελαν νεκρό – Έχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα για μένα» – rpn

 

 

 

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, με την υπόθεση να βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. Καθώς η ακροαματική διαδικασία προχωρά, το λόγο πλέον παίρνουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, επιχειρώντας να ανατρέψουν τις σοβαρές καταγγελίες που βαραίνουν τον γνωστό ηθοποιό.

Ο Φιλιππίδης δικάζεται για δύο απόπειρες βιασμού, με τα καταγγελλόμενα περιστατικά να τοποθετούνται χρονικά μεταξύ 2010 και 2014. Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, ο ίδιος δηλώνει αθώος και κάνει λόγο για προσωπική στοχοποίηση.

Μάρτυρες υπεράσπισης: «Ο Πέτρος δεν είναι αυτός ο άνθρωπος»

Η πρώτη μάρτυρας υπεράσπισης που κατέθεσε ήταν πρώην σύντροφος του ηθοποιού από τη δεκαετία του ’80. Μίλησε με θερμά λόγια για τον Φιλιππίδη, χαρακτηρίζοντάς τον πειθαρχημένο και συνεργάσιμο. «Δεν έχω κανένα αρνητικό βίωμα από αυτόν τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να στέκουν οι καταγγελίες. Κάποια λάθος λέξη μπορεί να είπε, κάπου να έδειξε έπαρση… αλλά βιαστής; Όχι. Δεν είναι αυτός. Έχει οικογένεια, έχει τιμή, έχει έργο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, άφησε αιχμές περί στοχοποίησης του ηθοποιού, υποστηρίζοντας: «Ο Πέτρος είχε επιτυχίες. Αυτό μπορεί να ενόχλησε. Δεν είναι εύκολο να δεχτούν όλοι την επιτυχία του άλλου…».

Κατάθεση δημοσιογράφου και πρώην μαθήτριας του: «Ήταν γλυκός και ευαίσθητος»

Η δεύτερη μάρτυρας υπεράσπισης ήταν δημοσιογράφος και πρώην μαθήτρια του Πέτρου Φιλιππίδη στη δραματική σχολή «Ίασμος». Περιέγραψε τον ηθοποιό ως έναν ευγενικό και υποστηρικτικό δάσκαλο, δηλώνοντας: «Ποτέ δεν υπήρξε κάποια περίεργη συμπεριφορά από μέρους του. Ήταν γλυκός, ευαίσθητος. Αν είχε κάτι αρνητικό, αυτό ήταν λίγη έπαρση… αλλά και ποιος δεν την έχει όταν ανεβαίνει στη σκηνή με επιτυχία;».

Όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε από τον «Ίασμο» μετά από καταγγελίες μαθητών, απάντησε κατηγορηματικά: «Τα δημοσιεύματα δεν έχουν όλα βάση. Πολλά λέγονται, ειδικά όταν κάποιος είναι στο στόχαστρο.»

Η προσωπική παρέμβαση Φιλιππίδη: «Με ήθελαν νεκρό»

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά, ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε το λόγο. Με έντονη συγκίνηση κατήγγειλε τη στοχοποίησή του από τα ΜΜΕ και τον δημόσιο λόγο:
«Όταν ήμουν στη φυλακή, γράψανε ότι πέθανα. Όλα τα sites το αναπαρήγαγαν. Με ήθελαν νεκρό. Έχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα για μένα. Μόνο για φόνο δεν με έχουν κατηγορήσει ακόμα… αλλά το περιμένω και αυτό.»

Η δίκη συνεχίζεται…

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση κι άλλων μαρτύρων υπεράσπισης αλλά και την αναμονή της τελικής απόφασης του δικαστηρίου. Η υπόθεση Φιλιππίδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, διχάζοντας το κοινό και δημιουργώντας ερωτήματα γύρω από την ισχύ και τις συνέπειες του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Αυτή την εβδομάδα

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα στην Τήνο (βίντεο) – rpn

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία στο λιμάνι της...

Θύελλα Ραφήνας: Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το 2026 απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς – rpn

Το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς στο πρωτάθλημα θα...

Απαγορευτικό στα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων, μετά τις ακυρώσεις των ακτοπλοϊκών

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι ισχυροί...

Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ: Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα Πειραιά και Λαύριο – rpn

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι...

Ραφήνα: Στον «Μπάρμπα Βάγγο» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση – rpn

Στο κατάστημά μας «Μπάρμπα Βάγγος» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση...

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα στην Τήνο (βίντεο) – rpn

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία στο λιμάνι της...

Απαγορευτικό στα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων, μετά τις ακυρώσεις των ακτοπλοϊκών

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι ισχυροί...

Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ: Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα Πειραιά και Λαύριο – rpn

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι...

Ραφήνα: Στον «Μπάρμπα Βάγγο» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση – rpn

Στο κατάστημά μας «Μπάρμπα Βάγγος» το Σαββατοκύριακο μυρίζει… παράδοση...

Ραφήνα: LIVE στην ”ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ” σήμερα Σάββατο 10 Ιανουαρίου – rpn

Στην “Καλή Καρδιά του Νικόλα” βραδιές γεμάτες κέφι, μουσική και...

Τριγλία Ραφήνας – Ατλαντίδα Ανθούσας 1-1 – rpn

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στην...

H Μπάρμπι έχασε: Καμία συμπερίληψη με το Χόλιγουντ να γυρίζει την πλάτη του στις γυναίκες

Παρά τις υποσχέσεις και τις πολυετείς δεσμεύσεις για συμπερίληψη, το Χόλιγουντ...

RPN.GR