Δήμος Παλλήνης:Κανένας μόνος απέναντι στον κορονοϊό

291

Βοήθεια στο σπίτι για ευπαθείς ομάδες, ΑμΕΑ, ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες και για κάθε άλλο πολίτη που έχει ανάγκη, παρέχει από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Δήμος Παλλήνης.

Έως την Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, οι υπηρεσίες του Δήμου προσέφεραν άμεσα βοήθεια σε 92 δημότες οι οποίοι υπέβαλαν αιτήματα όσον αφορά την ικανοποίηση έκτακτων επειγουσών αναγκών τους.

Τα αιτήματα που εξυπηρετήθηκαν αφορούν σε μεταφορά-συνοδεία σε νοσοκομεία, ενημέρωση για άυλη συνταγογράφηση και διάθεση φαρμάκων μέσω εθελοντών από κοινωνικό φαρμακείο-φαρμακεία ΕΟΠΠΥ και ιδιωτικά φαρμακεία, παραγγελία και τροφίμων σε super market και διανομή τους, διανομή τροφίμων από εκκλησία Παναγίτσα και εθελοντές, συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εξυπηρέτηση για συναλλαγές με Δήμο κλπ.

Επιπλέον,  ο Δήμος Παλλήνης παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για όσους αντιμετωπίζουν συναισθηματικές ή και ψυχολογικές δυσκολίες.

Είναι πολύ σημαντικό ότι οι υπάλληλοι του Δήμου, βρίσκονται σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή με όλους τους δημότες που είναι καταγεγραμμένοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα και ανάγκες τους.

Καλούμε κάθε πολίτη που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και έχει ανάγκη από βοήθεια να απευθυνθεί στον Δήμο Παλλήνης.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στα εξής τηλέφωνα:

  • 213-2031660 για προμήθειες τροφίμων και ειδών υγιεινής, για έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ. και γενικά θέματα αρωγής
  • 213-2031627/663 για φάρμακα
  • 213-2031610 για φροντίδα υγείας
  • 213-2031632 για ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη

Email Επικοινωνίας:

Θέματα Υγείας: ygeiadim@yahoo.gr

Ψυχολογική Υποστήριξη – Συμβουλευτική  :tpaideias.pallini@gmail.com ,

Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής : pronoia@0112.syzefxis.gov.gr

Κοινωνικό Φαρμακείο: farmakeio@0156.syzefxis

Κέντρο Κοινότητας: e.athanasopoulou@0156.syzefxis.gov.gr