Δήμος Παλλήνης:Μέτρα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και επανεκκίνησης της Τοπικής Οικονομίας

597

Πρόταση μέτρων για την οικονομική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, και την επανεκκίνηση της τοπικής Οικονομίας, θα εισάγει προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος, όπως ενημέρωσε με επιστολή του προς το Προεδρείο και τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. 

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, προτείνονται: 

  1. Απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων (0,5%) για όσο διάστημα ήταν απαγορευμένη η χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
  2. Απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για όσο διάστημα ήταν απαγορευμένη η χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
  3. Απαλλαγή των επιχειρήσεων που τέθηκαν σε υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όσο διάστημα παρέμειναν σε υποχρεωτική διακοπή, όπως αυτό θα αποδεικνύεται από το Ειδικό Μητρώο.

«Απόλυτα συνεπείς με τις δεσμεύσεις που  δώσαμε εγγράφως από τις 16 Μαρτίου, όσο και προφορικώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23 Απριλίου, προχωράμε σε μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης προς τους πληγέντες επαγγελματίες του Δήμου μας, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος. 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «επιλύθηκε το θέμα της παραχώρησης πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες του Δήμου μας και με τρόπο ώστε να προστατεύονται και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των πολιτών, στην κοινή χρήση».  

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εν όψει του ότι: 

α) Την ερχόμενη Πέμπτη ( 21-5-2020) κατατίθεται και θα ψηφισθεί από την Κυβέρνηση η νομοθεσία για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε Κοινόχρηστους Χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

β) Από τη Δευτέρα ( 25-5-2020) σύμφωνα με Κυβερνητική Απόφαση θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, ο οποίος είναι από τους τελευταίους που θα επανακκινήσει τη λειτουργία του. 

Απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και στα όσα σας είχαμε ενημερώσει τόσο εγγράφως με την από 16-3-2020 επιστολή μας, όσο και προφορικά κατά τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης στις 23-4-2020, είμαστε σε θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισάγουμε προς συζήτηση και ψήφιση και θα εισηγηθούμε τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Παλλήνης, ως ακολούθως: 

  1. 1. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων (0,5%) για όσο διάστημα ήταν απαγορευμένη η χρήση τραπεζοκαθισμάτων. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για όσο διάστημα ήταν απαγορευμένη η χρήση τραπεζοκαθισμάτων. 
  2. 3. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που τέθηκαν σε υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όσο διάστημα παρέμειναν σε υποχρεωτική διακοπή, όπως αυτό θα αποδεικνύεται από το Ειδικό Μητρώο. 

Ωσαύτως σας ενημερώνουμε ότι το θέμα της παραχώρησης πρόσθετου κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει ήδη επιλυθεί σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες του Δήμου μας και με τρόπο ώστε να προστατεύονται και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των πολιτών στην κοινή χρήση. 

Με εκτίμηση 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ