Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου : Σαν “το γάμο του Καραγκιόζη” η πρόταση της αντιπολίτευσης για τη μείωση των δημοτικών τελών.

303

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου , είχαμε και “σκηνές” που σχολιάστηκαν

και ενώ το πρώτο Θέμα : “Λήψη απόφασης περί έγκρισης της 186/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την έκθεση κατάστασης εσόδων-εξόδων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Γ΄ τριμήνου 2019.” Πέρασε κατά πλειοψηφία.

Στη συνέχεια είχαμε ……

Θέμα : ” Λήψη απόφασης περί επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (άρθρο 7 Ν. 4623/2019). ” Εξελέγη νέα Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου η Λιάνα Παπανδρέου. Στη ψηφοφορία που προηγήθηκε καταμετρήθηκαν 16 ΝΑΙ και 10 λευκά-άκυρα. Για τη μία ψήφο που έλαβε παραπάνω απο το σύνολο των ψήφων της “συμπολίτευσης” και “φίλων” η νέα συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης είχαμε μια “ψιλοδιαμάχη” που προέκυψε μεταξύ της αντιπολίτευσης. Πλην της ξεκάθαρης θέσης Τσαλαπατάνη έψαχναν μέχρι και τα ψηφοδέλτια, για να καταλάβουν ποιος δεν πειθάρχησε απο την αντιπολίτευση και συμπαρατάχθηκε με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Για τα θέματα που αφορούσαν τα δημοτικά τέλη (παντός είδους) , όταν ξεκίνησε η συζήτηση, εκεί φάνηκε ξεκάθαρα η κυριαρχία της Δημοτικής Αρχής εντός της αιθούσης του Δημ. Συμβουλίου καθώς μπορεί να ακούστηκε καλά στα αυτιά όλων, η πρόταση της – σχεδόν – σύσσωμης αντιπολίτευσης για σταδιακή μείωση των τελών. Αλλά όταν μια πρόταση αυτού του είδους , δεν μπορεί να στηριχθεί με αντίστοιχες οικονομοτεχνικές, καλύτερα να μην γίνεται.

“Μου ζητάτε μειώσεις των τελών, που βασίζονται “στο γάμο του Καραγκιόζη” ανέφερε ο Δήμαρχος, καταλήγοντας “Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε οι μειώσεις που ζητάτε μα συνοδεύονται απο οικονομοτεχνικές μελέτες. Θα έπρεπε να γνωρίζετε – και όσοι δεν το γνωρίζουν ας το μάθουν – για να υπάρξει οποιαδήποτε μείωση τελών , θα πρέπει να δικαιολογούν τη μείωση , μόνο ισοσκελισμένοι ισολογισμοί, προκειμένου να προκύπτουν ορθολογικά τα όποια ποσοστά μείωσης”

Δημήτρης Αντωνάκος