spot_img
19.2 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Δημοσκόπηση δείχνει πτώση ποσοστών των τριών μεγάλων κομμάτων – RPN

 

 

 

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, που πραγματοποιήθηκε μετά τα συλλαλητήρια για το δυστύχημα στα Τέμπη, αποτυπώνει σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καταγράφουν πτώση, με ποσοστά 23,1% και 14,8% αντίστοιχα, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση παρουσιάζουν άνοδο, με ποσοστά 6,9% και 9,2% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών, το 52,5%, ζητά πρόωρες εκλογές, εν μέσω της έντονης δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση. Το 71,9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ το 85% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δυστύχημα. Η πλειοψηφία των πολιτών, 7 στους 10, θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Η άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ελληνικής Λύσης μπορεί να οφείλεται στην εναλλακτική τους στάση και την κριτική τους στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης επηρεάστηκε από την πτώση της δημοτικότητας των κομμάτων, καταγράφει ποσοστό 6%. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη είναι επίσης έντονη, με το 60% των πολιτών να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα.

Συνολικά, η δημοσκόπηση GPO αντανακλά την ευρεία δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση και την επιθυμία για αλλαγή, εν μέσω των εξελίξεων για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Αυτή την εβδομάδα

Σωματείο Επαγγελματιών Μαραθώνα: Νεότερη ενημέρωση – Δωρεάν παραχώηση οικοπέδου για πάρκινγκ

Νεότερη ενημέρωση προς όλους τους συναδέλφους και τοὺς κατοίκους...

Κρεπερί στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό

Το Sojo Lab στο Πικέρμι αναζητά άτομο για κρέπες...

Δήμητρα Τσεβά: Η συνεδρίαση της Πέμπτης 23/4 δεν είναι η εικόνα του Δήμου μας

Απολογητική αλλά και με υπονοούμενα ένθεν κακείθεν η Δήμαρχος...

Στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη η Μπριζίτ Μακρόν – Η επίσκεψη στη Μαρέβα και το δώρο με ευχές ανάρρωσης

Μια κίνηση με έντονο ανθρώπινο αλλά και συμβολικό χαρακτήρα...

Λέκκας: Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια τον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό

Για τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό νότια της Κρήτης, αλλά...

ΝΕΑ

Κρεπερί στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό

Το Sojo Lab στο Πικέρμι αναζητά άτομο για κρέπες...

Δήμητρα Τσεβά: Η συνεδρίαση της Πέμπτης 23/4 δεν είναι η εικόνα του Δήμου μας

Απολογητική αλλά και με υπονοούμενα ένθεν κακείθεν η Δήμαρχος...

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

RPN.GR