Δημοτικό σχολείο Ανατολής Ν.Μάκρης:Ασκήσεις πρώτων βοηθειών-διάσωσης και εκκένωσης!

1032

326 παιδιά και 24 Εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.
“Καλλιεργώ” σημαίνει εκπαιδεύω και ανατρέφω.
Ενισχύστε το αίσθημα ασφάλειας των παιδιών σας… Η ανατροφή τους είναι το πιο σημαντικό έργο που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Καλλιεργείστε στα παιδιά σας πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για την ασφάλεια τους και του διπλανού τους.
Οι μαθητές του σχολείου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής / Νέας Μάκρης αφού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα άστρα και το σύμπαν την προηγούμενη εβδομάδα,στις 17 Ιανουαρίου 2020 τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις επάνω στις πρώτες βοήθειες, στη διάσωση και στην εκκένωση σχολικών κτιρίων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Διδασκόντων που υιοθέτησε πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την σημαντική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του ΙΔΑΦΚ, του ΕΚΑΒ, του ERC και του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και Άσκηση Εκκένωσης από Σεισμό και Φωτιά με Πρότυπη Προσομοίωση.
Ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε χωρίς κόστος για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου .

Τρεις κοινωνίες με τους δικούς τους κανόνες κάνουν την εμφάνισή τους στα έκπληκτα μάτια τους:
– Η κοινωνία του νηπιαγωγείου
– Η κοινωνία των συνομηλίκων τους
– Η κοινωνία της ευρύτερης κοινότητας και της εξέλιξης τους στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους.
Καθεμία από αυτές τις απαιτεί από τα παιδιά διαφορετικό ύφος συμπεριφοράς αλλά ταυτόχρονα τους προσφέρουν και τη δυνατότητα δημιουργίας εξω-οικογενειακών σχέσεων.
Όσο καλύτερα ενημερωμένο και προετοιμασμένο είναι τόσο λιγότερες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του.
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων για την υπέροχη συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και των Συνεργαζομένων Εθελοντικών Οργανώσεων.