spot_img
12.7 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
spot_img

Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου: «Ενδελεχώς» το απόλυτο… μπάχαλο! – rpn

 

 

 

Κι ενώ πιστεύαμε ότι τα χειρότερα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ραφήνας Πικερμίου τα είχαμε δει, στο χθεσινό (28/3) Συμβούλιο αντιληφθήκαμε ότι ο κατήφορος συνεχίζεται και Κύριος οίδε πού είναι ο πάτος!

Μία ακόμα πολύωρη συνεδρίαση, για την οποία ο χαρακτηρισμός «μπάχαλο» δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή, ενώ το μεγαλύτερο δυστύχημα για τους πολίτες και την πόλη, είναι το γεγονός ότι δεν επιλύεται κανένα ζήτημα!

Αποτελεί πραγματικά, ζητούμενο προς ανάλυση, πώς γίνεται να μαζεύονται τόσοι άνθρωποι  (αιρετοί, εκπρόσωποι δημοτών) σε μία αίθουσα, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αφορούν όλους και να μην καταλήγουν – έστω και μέσα από έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις – σε κάποια λύση!

Προφανώς, δύο τινά συμβαίνουν: είτε δεν θέλουν ή δεν μπορούν!

Γιατί αν ήθελαν για παράδειγμα, θα είχαν λύσει σε προηγούμενο χρόνο, τα διαδικαστικά – τυπικά και σχετικά με τη νέα νομοθεσία, ζητήματα, διεξαγωγής της συζήτησης και ψηφοφορίας και δεν θα ξόδευαν σχεδόν μία ώρα, πολύτιμου χρόνου, για να τα λύσουν εντός της αίθουσας, τη στιγμή που επαγγελματίες και πολίτες, περίμεναν να ακούσουν ουσιώδεις λύσεις.

Γιατί αν μπορούσαν από την πλευρά της Διοίκησης, θα έφερναν τεκμηριωμένες προτάσεις, ώστε να γνωρίζουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τι καλούνται ν α ψηφίσουν (δεν γίνεται να έχουν όλοι εξειδικευμένες γνώσεις).

Κανένα λοιπόν, από τα μείζονα θέματα (επίσπευση έργων στο κέντρο της Ραφήνας – αναμόρφωση Προϋπολογισμού) δεν υπερψηφίστηκε και για μία ακόμα φορά, παραπέμφθηκαν στις καλένδες!

«Δεν θέλετε να καταλάβετε!» κατηγορούσε κάθε τρεις και λίγο, η Δήμαρχος (μέσα από τραγελαφικά σαρδάμ) τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ θα έπρεπε να καταλάβει η ίδια ότι το Σώμα στην πλειοψηφία του, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη, ούτε στις γνώσεις ούτε στις προθέσεις της, οπότε… ο κώνωψ διυλίζεται!

Και δυστυχώς, η κατάσταση δεν φαίνεται να καλυτερεύει, όσο περνάει ο καιρός!

Υ.Γ. αυτό το «ενδελεχώς» που επαναλάμβανε η κα Τσεβά μας θύμισε το «τουτέστιν» στην παλιά ελληνική ταινία «Γοργόνες και μάγκες»!

Αυτή την εβδομάδα

Ανοίγει σήμερα ξανά το ιστορικό Hilton: Το νέο Conrad Athens The Ilisian αλλάζει τον χάρτη της φιλοξενίας

  Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας επιστρέφει...

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

ΝΕΑ

Instagram εκτός λειτουργίας: Μαζικά προβλήματα πρόσβασης σε κινητά και υπολογιστές

Σοβαρή τεχνική δυσλειτουργία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04/2026)...

Ημέρα υιοθεσίας κουταβιών στη Νέα Μάκρη από τον Σύλλογο Ελπίδα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Μαραθώνα «Ελπίδα» διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Κουταβιών...

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Καρκινογόνος ουσία σε σκευάσματα αδυνατίσματος – Ποια προϊόντα αποσύρονται

Σοβαρή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός...

Λ.Φλέμινγκ: Η τριτοκοσμική κατάστασή της αποτελεί ένα χρόνιο “καρκίνωμα” της Ραφήνας

Πολλά και ενδιαφέροντα αναφέρει ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης...

RPN.GR