spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Διόδια: Aυξάνονται κατά 5% τα διόδια από το 2025 – rpn

 

 

 

Από τις αρχές του νέου έτους, τα τέλη διοδίων θα αυξηθούν κατά 4,9%, ενσωματώνοντας την τιμαριθμική αναπροσαρμογή του 2024, καθώς και την προσαύξηση του 2023 που δεν είχε εφαρμοστεί τότε και συμφωνήθηκε να απορροφηθεί σταδιακά από τους παραχωρησιούχους.

Το 2024, οι οδηγοί πλήρωσαν αυξημένα διόδια κατά 7,6%. Για το 2025, η αύξηση θα είναι μικρότερη, περιοριζόμενη στο 4,9%. Οι ετήσιες αυξήσεις στους αυτοκινητόδρομους βασίζονται στη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή κάθε Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, λόγω των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση απέφυγε να εφαρμόσει αναπροσαρμογές στις τιμές, κάτι που οδήγησε σε διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και σε εντάσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR