spot_img
34.3 C
Rafina
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2026
spot_img

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες – Τι θα υποστηρίξουν

 

 

Έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 40χρονος και ο 48χρονος απολογούνται σήμερα ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή, μετά την προθεσμία που πήραν την περασμένη εβδομάδα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το ένταλμα σύλληψης τους φέρνει ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με την συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της.

Μιλώντας στον Alpha o 40χρονος συλληφθείς κάνει λόγο για ένα «καλοστημένο σίριαλ» ενώ ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με τα «πακιστανικά» τηλέφωνα που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν κατά την εν ψυχρώ εκτέλεση.

«Εξηγήστε μου για ποιο λόγο είμαι κατηγορούμενος, για ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν τον έχουν βρει; Ήμουν πουθενά εγώ εκεί; Έχουν βρει ένα DNA, ένα τηλέφωνο; Ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν έχουν βρει την προέλευση, μετά από δυο χρόνια, με φωνάζουν εμένα και με κατηγορούν. Αυτό είναι το ένα στοιχείο και το μοναδικό για τη δεύτερη δολοφονία. Αυτό είναι το στοιχείο που μου χρεώνει τη δεύτερη δολοφονία. Ότι κάποιος ξένος, που δεν τον έχουν βρει, έστειλε αυτό το μήνυμα και χρεώνει τέσσερα ονόματα. Σε αυτά τα τέσσερα ονόματα είμαι χρεωμένος, μόνο εγώ» αναφέρει αρχικά ο 40χρονος.

Αναλυτικά είπε:

-Αυτό το είχαν από το ’21. Από το ’21 μέχρι σήμερα, σας είχαν ενοχλήσει ποτέ να σας πουν…

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ…»

-Ούτε εσάς, ούτε τον αδελφό σας;

«Κανέναν και ποτέ. Αυτά τα μηνύματα τα δυο, έχουν τέσσερα ονόματα. Απ’ αυτά τα ονόματα, είμαι μόνο εγώ κατηγορούμενος»

-Τα άλλα δυο ονόματα τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε σαν πρόσωπα;

«Τον έναν τον ξέρω, τον άλλο δεν τον ξέρω»

-Γι’ αυτά τα τηλέφωνα που λένε, τα πακιστανικά, τι έχετε να πείτε;

«Αυτά τα τηλέφωνα τα πακιστανικά… δεν έχω καμία σχέση, δεν ξέρω τον άνθρωπο, μάλιστα να θέλετε πηγαίνετε ρωτήστε τον άνθρωπο αν με ξέρει ή οτιδήποτε, δεν έχω πάει σε αυτό το μαγαζί, δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν έχουν χτυπήσει ποτέ οι γραμμές μου, δίπλα στις γραμμές αυτές»

«Είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ»

«Το φορτηγάκι είναι του αδελφού μου γιατί δουλεύει. Μπορεί να το δικαιολογήσει και να το αιτιολογήσει ο αδελφός μου αυτό το πράγμα. Εγώ δεν υπάρχω πουθενά. Δεν υπάρχω πουθενά, πουθενά, πουθενά. Σαν οντότητα, σαν DNA, σαν φωτογραφία, σαν παρουσία, σαν κεραία, σαν τηλέφωνο, σαν οτιδήποτε, σαν κάτι. Αυτό είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ. Την Τετάρτη με το καλό, θα ρωτήσω το λαό και τη δικαιοσύνη για ποιο λόγο με προφυλάκισαν»

-Θεωρείτε δεδομένο ότι θα προφυλακιστείτε;

«Αν είναι να απαλύνω εγώ τις μαμάδες και τους πατεράδες των παιδιών που χάθηκαν, την ψυχούλα τους, να μπω φυλακή και να ξεχαστούν τα Τέμπη, να μπω παιδιά, να μπω. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Εγώ είμαι σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου έχουν εκτεθεί, οι δουλειές μου έχουν εκτεθεί, η μητέρα μου κλαίει, χάνει τα δυο της αγόρια, χάνουμε τη ζωή μας»

-Εσείς κάνατε αυτόν τον διάλογο με τη μητέρα σας που φάνηκε ότι …

«Φυσικά τον κάναμε, φυσικά. Η μητέρα μου μιλούσε για την καθαριότητα, έχουμε μια καλή εταιρία, η οποία μας έχει δώσει 25 δουλειές, τις οποίες τις έχουμε δώσει σε έναν κύριο. Και για να κατέβει το αυτοκίνητο, να δουλέψει και να αξίζει τον κόπο, και να μην μπαίνει μέσα σαν επιχείρηση, πρέπει να μαζέψει άλλες 25 δουλειές»

-Φάνηκε σαν εσείς να προσπαθούσατε να πείσετε την μαμά σας ότι…

«Τι να πείσω; Θα διαβάσουμε τη δικογραφία όλοι μαζί και θα με κρίνει ο κόσμος. Αφού προωθώ εγώ τον εαυτό μου και δεν υπάρχει διαπλοκή εδώ μέσα. Κρίμα, λυπάμαι, λυπάμαι, στεναχωριέμαι για τη μανούλα του παιδιού που τον πυροβόλησαν, που τον σκότωσαν, αλλά κυρία μου δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου. Ψάξτε τους δολοφόνους. Ψάξτε τους δολοφόνους και κοιτάξτε μην τους κρύβουν κιόλας».

Αυτή την εβδομάδα

Σφοδρή επίθεση Μπουρνού στη διοίκηση Τσεβά για τη μη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Το μεγαλείο...

Σπύρος Λουκάτος κατά δημοτικής Αρχής Ραφήνας-Πικερμίου: «Φτάνει πια με τη μετατόπιση ευθυνών»

Σφοδρή κριτική στη δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου και προσωπικά στη...

Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Παλλήνη: Κλέφτες «μαρκάρουν» αυτοκίνητα με σηκωμένους υαλοκαθαριστήρες

Ένας σηκωμένος υαλοκαθαριστήρας σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο δεν είναι πάντα...

Λακωνία: Νεκρός 48χρονος οδηγός φορτηγού σε τροχαίο στον Κλαδά

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα...

Δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου της Πέμπτης 6 Αυγούστου

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου...

ΝΕΑ

Λακωνία: Νεκρός 48χρονος οδηγός φορτηγού σε τροχαίο στον Κλαδά

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα...

Δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου της Πέμπτης 6 Αυγούστου

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου...

Παγκόσμιο Στίβου Κ20: Ασημένια στο μήκος η Έβελυν Μητροπούλου με άλμα στα 6,44 μέτρα

Σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό στίβο σημείωσε η Έβελυν...

Νέα Υόρκη: Ο ουρανοξύστης-φυλακή που προορίζεται να αντικαταστήσει το Rikers Island

Μία φυλακή διαφορετική από τις συνηθισμένες κατασκευάζει η Νέα...

RPN.GR