spot_img
11.4 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Δολοφονία Παπαχρήστου στην ταβέρνα Κρητικός -αυτοκτονία; Δογιάκη- εκτέλεση Καραϊβάζ- υπάρχει κάποια σχέση;

 

 

 

 

Με πέντε σφαίρες διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών δολοφονήθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστου μπροστά από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018. Το θύμα έκανε μερικά βήματα, μπήκε στην ταβέρνα, όπου και ξεψύχησε.

Ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην ΕΚΑΜ. Είχε εκπαιδευτεί και είχε εξειδικευθεί σε επιχειρήσεις, αφού συνεργάστηκε με το αμερικανικό FBI και συμμετείχε σε κοινές δράσεις.

Το βιογραφικό ήταν πλούσιο σε επιτυχίες, ενώ, ξεχωρίζουν οι εξής δύο: το χτύπημα που επέφερε σε ομάδες ναρκωτικών οι οποίες για χρόνια βρίσκονταν στο απυρόβλητο, καθώς και ότι κατάφερε να επιβάλει τάξη στον χαώδη κόσμο των όπλων στην Κρήτη.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκε στο τέλος Απριλίου 2021(πριν 2 μήνες) η δικογραφία της ασφάλειας για τη δολοφονία του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, τον Μάιο 2018 στην Παλλήνη. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, είκοσι ημέρες μετά τον φόνο του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι απαντήσεις για τα κίνητρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου βρίσκονται στα ευρήματα παλαιότερης έρευνας της ΕΥΠ για διασυνδέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρηματίες της «νύχτας», με τον Σπύρο Παπαχρήστου να αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα.

Σήμερα βρέθηκε νεκρός ο ιδιοκτήτης της Ταβέρνας ΄΄Κρητικός΄΄ στην Κάντζα Παλλήνης Σταύρος Δογιάκης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκε το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 53χρονος αναγνωρίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο. Ο άνδρας βρέθηκε μπρούμυτα, ενώ φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο. Στελέχη της ασφάλειας της Αγίας Παρασκευής, αναζητούν συλλέγοντας καταθέσεις από τον συγγενικό και φιλικό του κύκλο επαφών, τα αίτια που τον οδήγησαν στο απενοημένο διάβημα. Φίλοι και γνωστοί δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον απροσδόκητο χαμό του και μιλούν για ένα άτομο «με κέφι για ζωή». Ενδεχομένως το σημείωμα που άφησε πίσω του, να δώσει στους αστυνομικούς τις απαντήσεις που ζητούν για τα κίνητρα της, όπως όλα δείχνουν, αυτοχειρίας του επιχειρηματία.

Υπάρχει άραγε σχέση μεταξύ τους; Θα το δείξει ο χρόνος και οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών.

Ρεπορτάζ Κατερίνα Τράση

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Πρόσκληση και Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Βασίλη Οικονόμου – rpn

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και π.Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου...

ΝΕΑ

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Πρόσκληση και Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Βασίλη Οικονόμου – rpn

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και π.Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου...

Αγρότες: «Όλη η Ελλάδα είναι έξω, εγώ δεν θα συνεχίσω;»

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του για το επόμενο...

Αερομαχίες στο Αιγαίο: Εμπλοκή οπλισμένων τουρκικών F-16 με ελληνικά μαχητικά

Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους στο Αιγαίο, πραγματοποιώντας σήμερα...

Στα 100 χλμ από την Κρήτη έφτασε το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε

Τα δεδομένα θέσης που μεταδίδονται σε live χρόνο από...

RPN.GR