Δράσεις για την προστασία της ακτοπλοΐας

1134

Μέτρα για την ακτοπλοΐα προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτή η επικοινωνία με τα νησιά, παρά την απειλή της επιδημίας του κορονοϊού, δρομολογεί το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τον κλάδο.

Η ακτοπλοΐα, που βλέπει μέχρι στιγμής την κίνηση να είναι μειωμένη πάνω από 20% σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο, θα πρέπει να συνεχίζει να συνδέει τη νησιωτική με την ηπειρωτική χώρα απρόσκοπτα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν όπως εκτιμάται κάποια ειδικά μέτρα, τα οποία μελετώνται από το υπουργείο Ναυτιλίας. 

Όπως σημειώνει  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης, η ακτοπλοΐα δεν σταματά, καθώς η χώρα πρέπει να μείνει ενωμένη.

Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να ληφθούν τα πιο κατάλληλα και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της υγείας επιβατών και πληρωμάτων αλλά και της συνέχισης των δρομολογίων.  

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας που περιγράφει γενικότερα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στο υπουργείο, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθείται άμεσα, λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται κυρίως στην ακτοπλοΐα, με σκοπό να διατηρηθεί η αναγκαία σύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα και την εν γένει ομαλή δραστηριοποίηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία».