Θλίψη. Έφυγε από τη ζωή ο «Μπαλαμός»! Νικημένος από τον καρκίνο ο μουσικός

509

Ο Γιώργος Κατσάρης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 χρόνων, νικημένος από τον καρκίνο και η κηδεία του θα γίνει σήμερα , Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Μέλισσα Καρδίτσας.

Οι τσιγγάνοι ταυτίστηκαν μαζί του γιατί «σύστησε» την γλώσσα τους το 1992 με τον «Μπαλαμό», που έγινε γνωστό και ως «Το τραγούδι των γύφτων», αλλά και εκείνος μιλούσε για τους Ρομά με θέρμη και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του αναδείκνυε τα ήθη και τα έθιμά τους.

Ακόμη και την δεκαετία του 1990 όταν τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονταν πάνω του, εκείνος απέφευγε τις συνεντεύξεις και μιλούσε σπάνια για την μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού. Παρέμεινε μέχρι το τέλος ένας σεμνός και προσιτός άνθρωπος, χοροδιδάσκαλος και δάσκαλος μουσικής, που αγαπούσε την ελληνική παράδοση.

Την αγάπη του αυτή εμφύσησε και στα δύο του παιδιά, μάλιστα η κόρη του Μαριάννα ασχολείται με την μουσική. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στην γενέτειρά του, την Καρδίτσα, η οποία θα τον αποχαιρετήσει αύριο με οδύνη.