Δύο ακόμη βραβεία για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου: BEST CITY AWARDS 2020

176

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου για ακόμη μία χρονιά βρέθηκε ανάμεσα στις πόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα που τιμήθηκε με ΔΥΟ  βραβεία  “BEST CITY AWARDS “ , για την πολιτική και τις  “ειδικές δράσεις  ενίσχυσης ασφάλειας σχολικών μονάδων Α’Βάθμιας και Β’Βαθμιας εκπαίδευσης σε περίοδο Covid-19 “, αλλά και για τις  «Δράσεις αντιμετώπισης και μελέτες προστασίας δημοτών από έκτακτα περιστατικά».

Συγκεκριμένα , η λειτουργία και η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης πολιτών  GI – POLIS που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου τιμήθηκε με το SILVER BEST CITY AWARD 2020  στον τομέα της έγκαιρης προειδοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για έκτακτα γεγονότα.

Στη συγκεκριμένη (δωρεάν εφαρμογή) έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 2100 πολίτες και έχουν εκδοθεί 45 μηνύματα – ειδοποιήσεις στο διάστημα λειτουργίας της.

Το σύνολο του σχεδιασμού  και των δράσεων του Δήμου και των 2  σχολικών επιτροπών  για την επιπλέον ασφάλεια του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας , στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του COVID – 19, με την  τοποθέτηση των διαχωριστικών κατασκευών πλέξιγκλας σε όλα τα θρανία κάθε Δημοτικού σχολείου  στα διοικητικά του όρια, της τοποθέτησης πυλών θερμομέτρησης σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο , αλλά και η τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων απολύμανσης  αέρα σε νηπιαγωγεία – παιδικούς σταθμούς και σε χώρους ανεπαρκούς αερισμού, βραβεύτηκαν με το BRONZE CITY AWARD 2020, επιβραβεύοντας σε πανελλαδικό επίπεδο το σχεδιασμό και την προσπάθεια όλων.

Οι τιμητικές αυτές βραβεύσεις, εκτός από υπερήφανους για την πανελλαδική επιβράβευση των δράσεων της Διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για τους πολίτες του σε μια εξαιρετικά δύσκολη για όλους συγκυρία,  αποτελούν τον οδηγό και τη δέσμευση προς τους συμπολίτες μας, για ακόμη περισσότερη δουλειά, πείσμα και σχέδιο για την πόλη που ονειρευόμαστε.

Όχι για τα βραβεία, αλλά για τους  πολίτες, την κοινωνία, την πόλη, την οικογένειά μας δηλαδή.

Αθήνα, 22/02/2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι πόλεις της Ελλάδας που διακρίθηκαν βλέπουν με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα  

Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 4ηχρονιά επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις. Η επίσημη ανακοίνωση των Νικητών γίνεται σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2021, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν τα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.  

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), συγχαίρει όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητες και ιδιαίτερα αυτές που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία και δηλώνει με την ευκαιρία «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη  δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη,καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό,  στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε  τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε! 

Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Από την πλευρά του ο επίτιμος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Γιώργος Πατούλης(περιφερειάρχης Αττικής) δηλώνει πως «η διαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτή οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνουν νικητές. Συγχαρητήρια σε όσους βλέπουν μακριά, στους νικητές των Best City Awards, που παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της χρονιάς, κατάφεραν να διακριθούν για τις δράσεις τους και να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα αειφόρων πόλεων».  

Κορυφαίες Διακρίσεις 

Με βάση τη συνολική βαθμολογία που απέσπασαν από τους κριτές με τη συμμετοχή τους σε επιμέρους ενότητες των Best City Awards, , ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έλαβε τη διάκριση Smart Town of the Year, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέκτησε τον τίτλο Smart City of the Year και ο Δήμος Αγιάς αναδείχθηκε σε Smart Municipality of the Year. Τον τίτλο Smart City Supplier of the Year κέρδισε η Crowdpolicy. 

Οι Χρυσοί Νικητές 

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα.  

Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους: οι Δήμοι Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Χανίων, Τρικκαίων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Γλυφάδας, Βάρης  Βούλας Βουλιαγμένης (3), Ασπροπύργου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου Χολαργού, Λέρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αθηναίων, οι Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλίας, ΔΑΕΜ, Crowdpolicy (2), Εγκριτος Group-Συνεργασία και ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. 

Για να ανακαλύψετε όλους τους νικητές των Best City Awards 2020 επισκεφθείτε την  

ιστοσελίδα https://www.bestcityawards.gr/

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ