spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Δύο «πράσινα» Volkswagen για το Δήμο Αθηναίων.

 

 

Η Kosmocar-Volkswagen στηρίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, παραχωρώντας δύο αυτοκίνητα για τις επιχειρησιακές ανάγκες τους.

Η Kosmocar παραχώρησε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy Kombi TGI, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο, για τις ανάγκες των επιχειρησιακών αναγκών του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζει σε καθημερινή βάση ένα σημαντικό αριθμό πολιτών σε θέματα όπως η σίτιση, η στέγαση, η προληπτική ιατρική και η περίθαλψη.

Η εκδήλωση παραχώρησης των δύο αυτοκινήτων έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α., επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου. Η Kosmocar εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θανάση Κονιστή, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων στον κ. Γρηγόρη Λέων, Πρόεδρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Το νέο e-up! είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων-λιθίου 32,3 kWh, που του προσδίδει σχεδόν τη διπλάσια αυτονομία, έως 260 χλμ., σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC (40kW), το νέο e-up! φορτίζει τη μπαταρία του κατά 80% σε μόλις 60΄ της ώρας, αποκτώντας ενεργειακό φορτίο που του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 200 χλμ. H μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Το πενταθέσιο Caddy  Kombi 1.4 TGI BlueMotion με απόδοση 110 PS συνδυάζει ιδιαίτερα αποδοτικά τη χρήση φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης ενώ προσφέρει μεγάλο όγκο φόρτωσης, 918 λίτρων. Με ενδεικτική  λιανική τιμή 25.400 €, μέση κατανάλωση φυσικού αερίου 4,3 kg/100 km και εκπομπές ρύπων CO2 126 g/km, το  Caddy  Kombi TGI BlueMotion δεν είναι μόνο ένα από τα πιο οικονομικά   αυτοκίνητα στην κατηγορία του, αλλά και ιδιαίτερα φιλικό για το περιβάλλον.

Τα δύο αυτοκίνητα παραχωρήθηκαν στο Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της χορηγίας της Kosmocar στο Eco-Fest 2020, που διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Η Kosmocar είναι Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης.

ΠΗΓΗ:NewsAuto.gr

Αυτή την εβδομάδα

Οβελιστήριο των Φίλων: Η τραγανή απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσετε στο Πικέρμι

Αν αναζητάτε ένα χορταστικό γεύμα με πλούσια γεύση, η...

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

ΝΕΑ

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

RPN.GR