spot_img
12.3 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Χρήστος Κυρίτσης – Η κηδεία του τη Δευτέρα 2 Ιουνίου

 

 

 

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Χρήστου Κυρίτση, βετεράνου δημοσιογράφου και πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ο Χρήστος Κυρίτσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, αφήνοντας πίσω του μια μακρά και αξιοσέβαστη πορεία στη δημοσιογραφία και στον συνδικαλιστικό αγώνα.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 14:00, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, όπου φίλοι, συνάδελφοι και οικείοι του θα πουν το τελευταίο αντίο.

Απόφοιτος Νομικής, αφιερωμένος στη δημοσιογραφία

Γεννημένος το 1935 στην Αθήνα, με καταγωγή από το χωριό Σέλτσι του Αργυροκάστρου, ο Χρήστος Κυρίτσης ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τη δικηγορία, ακολούθησε το δρόμο της δημοσιογραφίας, στον οποίο διέπρεψε για περισσότερα από 40 χρόνια.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία το 1961 στην εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ αργότερα εργάστηκε σε σημαντικά μέσα της εποχής όπως οι «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Ακρόπολις», «Ελεύθερος Τύπος» και ο «Αδέσμευτος Τύπος», απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε επίσης συντάκτης στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Δικαστικό ρεπορτάζ και συνδικαλιστική δράση

Ο Χρήστος Κυρίτσης υπηρέτησε με αφοσίωση το δικαστικό ρεπορτάζ, καλύπτοντας όλες τις μεγάλες πολιτικές δίκες που σημάδεψαν την ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία. Παράλληλα, υπήρξε συντάκτης στο Υπουργείο Γεωργίας και διακρίθηκε για τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και το ήθος του.

Η ενεργή συνδικαλιστική του παρουσία ξεκίνησε ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον “Αδέσμευτο Τύπο” και συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του στο Α’ Βαθμίο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Από το 1997 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για οκτώ συνεχόμενες θητείες (16 χρόνια), ενώ την περίοδο 2015-2017 υπηρέτησε ως Β’ Αντιπρόεδρος, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα.

Ένας άνθρωπος πίστης και προσφοράς

Γνωστός για το ήθος, την ακεραιότητα και τη σεμνότητά του, ο Χρήστος Κυρίτσης αγωνίστηκε για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και υπήρξε πάντα κοντά στους συναδέλφους που δοκιμάζονταν, χωρίς να επιδιώκει τη δημοσιότητα.

Άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος, όπως ο ίδιος έλεγε, αντλούσε από τη χριστιανική πίστη του δύναμη και γαλήνη, την οποία μετουσίωνε σε πράξεις στήριξης και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του αποχαιρετά έναν πολύτιμο συνάδελφο, φίλο και συνοδοιπόρο στους δίκαιους αγώνες, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

Αυτή την εβδομάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Πώς θα δείτε το εκκαθαριστικό στην ΑΑΔΕ – Πότε πληρώνεται και ποιες εκπτώσεις ισχύουν

Η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ 2026...

Αρτέμιδα: Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Βραυρώνος – Δύο τραυματίες 19 ετών

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στη λεωφόρο...

Βαθιά θλίψη στον Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας για την απώλεια της μητέρας του μικρού αθλητή Μάνου Κόμη

Η Επιτροπή Υποδομών του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας, μαζί με...

3ο Δημοτικό Ραφήνας: Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

3ο Δημοτικό Ραφήνας Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. « Από...

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Βραυρώνος – Δύο τραυματίες 19 ετών

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στη λεωφόρο...

3ο Δημοτικό Ραφήνας: Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

3ο Δημοτικό Ραφήνας Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. « Από...

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Ακολουθούν τα θέματα που θα συζητηθούν: Διαβίβαση επιστολής της...

Πώς δρούσαν τα call centers εξαπάτησης ηλικιωμένων – Τα αυτοσχέδια «κέντρα» από το Μενίδι έως το Άργος

Ένα εκτεταμένο δίκτυο τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων...

RPN.GR