spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

«Έκαψαν» τον καθηγητή οι καταθέσεις των μαθητριών

 

 

Καθηγητής γυμνασίου καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 22 μηνών, με 3ετή αναστολή, για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η δικογραφία περιελάμβανε οκτώ μαθήτριες γυμνασίου, στις οποίες ο 66χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Είχε προηγηθεί αναφορά των γονιών τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., όπου οι καταγγέλλουσες έφηβες (ηλικίας τότε 14 με 15 ετών) εξετάστηκαν, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Στις καταθέσεις τους φαίνεται να κατήγγειλαν – μεταξύ άλλων – ότι ο καθηγητής τούς απηύθυνε ερωτήσεις για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες που βίωσαν. Επιπλέον, οι ίδιες τον κατήγγειλαν ότι προέβη σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

Οι καταγγελίες αφορούσαν το περσινό σχολικό έτος (2021-22) και ειδικότερα το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Προκάλεσαν δε, αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα τού συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος που κορυφώθηκαν σε καταλήψεις.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος καθηγητής και υποδιευθυντής του συγκεκριμένου γυμνασίου (τέθηκε σε αργία μετά την παραπομπή του σε δίκη) χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως ψευδείς.

«Αυτές οι ενέργειες δεν είναι του χαρακτήρα μου, ούτε της ηλικίας μου. Είναι χυδαίες, ακραίες και απαράδεκτες» είπε για τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις.

Ο ίδιος απέδωσε τα όσα ανέφεραν οι μαθήτριες στην αυστηρότητα που τον διέκρινε ως εκπαιδευτικό σε πειθαρχικά ζητήματα και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «στυλοβάτη» του σχολείου.

Πρόσθεσε δε, ότι παρατηρούσε πολλές μαθήτριες όταν εμφανίζονταν καθυστερημένα στο μάθημα ή όταν έκαναν «κοπάνα», ενώ ο ίδιος – όπως ανέφερε – πρωτοστατούσε για να λήξουν καταλήψεις που γίνονταν στο σχολείο.

«Για όλα αυτά γινόμουν δυσάρεστος. Εάν αμαύρωναν εμένα θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν […] Αυτά πληρώνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την απαλλαγή του είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της χαρακτήρισε υποκινούμενες τις καταγγελίες.

Υπέδειξε – μάλιστα – ως υποκινητή συγκεκριμένο μαθητή του σχολείου, ο οποίος είχε τιμωρηθεί κατά το παρελθόν από τον κατηγορούμενο καθηγητή για πειθαρχικό παράπτωμα.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν οι καταγγέλλουσες που όμως δεν εξετάστηκαν, κατά την αποδεικτική διαδικασία, παρά μόνο διαβάστηκαν οι καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία.

Στην ίδια αίθουσα παραβρέθηκαν και συνάδελφοι του καθηγητή εκφράζοντάς του την συμπαράστασή τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR