spot_img
15.3 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Έκρηξη σε ταβέρνα στο Μαρούσι: Τραυματίστηκαν δυο εργαζόμενες – rpn

 

 

 

Έκρηξη σε Ταβέρνα στο Μαρούσι: Τραυματισμοί και Εκτεταμένες Ζημιές

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στις 6:15, σε ταβέρνα που βρίσκεται στην οδό Πάρνωνος, στο Μαρούσι, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό αποδίδεται πιθανόν σε διαρροή φιάλης προπανίου.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενες του καταστήματος, οι οποίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με εγκαύματα. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει υπό παρακολούθηση, ενώ η ψυχολογική κατάσταση των οικογενειών τους και των κατοίκων της περιοχής είναι τεταμένη.

Η επιχείρηση υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαλυπτικές της έντασης της έκρηξης: τζάμια θρυμματισμένα, αντικείμενα διασκορπισμένα στον δρόμο και έντονα ίχνη καύσης στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τον χώρο για λόγους ασφαλείας, ενώ συνεργείο της Πυροσβεστικής διενεργεί αυτοψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης.

Γείτονες της περιοχής περιγράφουν την έκρηξη ως «εκκωφαντική», τονίζοντας ότι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους μέσα στον πανικό. Όπως δηλώνουν, η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας είχε συνήθως τη συνήθεια να ανοίγει νωρίς το κατάστημα για τις καθημερινές προετοιμασίες. Εκτιμάται ότι η έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς κατά τη διάρκεια αυτών των προετοιμασιών, πιθανόν λόγω διαρροής αερίου.

«Άκουσα έναν τρομακτικό θόρυβο και μετά τις φωνές των κοριτσιών που είχαν πάει να ανοίξουν το μαγαζί. Από το ωστικό κύμα άνοιξε και η πόρτα του σπιτιού μου», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εργατικού ατυχήματος κατά την έναρξη της βάρδιας.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται καθώς συνεχίζεται η έρευνα των αρχών, με την τελική έκθεση της Πυροσβεστικής να αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια της έκρηξης.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αυτή την εβδομάδα

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός, πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος – Νερά σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Μεσάγκαλα Λάρισας, έχει...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

ΝΕΑ

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

RPN.GR