ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των νέων μέτρων από Χαρδαλιά

857

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση εντός της ημέρας από το υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα στην Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα.

Συγκεκριμένα αναμένεται ότι για τις τρεις συγκεκριμένες περιοχές ανακοινώθηκε ότι μπαίνουν σε lockdown, καθώς ανήκουν πλέον στις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έρχονται νέα μέτρα και για την Αττική

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση κατέληξε σε κάποια μέτρα τα οποία έθεσαν στην διάθεση του Πρωθυπουργού προκειμένουνα σταματήσει η εξάπλωση του ιού στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να τεθούν σε ισχύ μέτρα όπως:

  • Χρήση μάσκας παντού ακόμα και στις πράσινες περιοχές
  • Το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και οι υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενος χρήσης μάσκας και από τους καθήμενους, που θα την βγάζουν μόνο για να φάνε ή να πιουν το ποτό τους
  • Της απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στις πορτοκαλί περιοχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα ισχύσει μετά τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορούν οι
  • εργαζόμενοι να μεταβούν στις δουλειές τους.
  • Αύξηση της τηλεργασίας
  • Και τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι τα σχολεία και το λιανεμπόριο δεν θα κλείσουν όπως και στη Γαλλία. Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα