spot_img
30.6 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Έκτακτο δελτίο καιρού: Βουτιά 10 βαθμούς η θερμοκρασία

 

 

 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αύριο το μεσημέρι και από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, 8 – 10 βαθούς Κελσίου, και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, πιο αναλυτικά:

 Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από αύριο το μεσημέρι, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή (21/1) θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22/1) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες αύριο, αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .

β) Την Κυριακή οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22/1) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23/1).

 Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες αύριο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αυτή την εβδομάδα

Άρτιον Μάτι: Η γαστρονομία αποκτά τη δική της υπογραφή

Στο Artion Μάτι, κάθε έξοδος μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά στο MAMAS με τον Χάρη Παπασιδέρη το Σάββατο 18 Ιουλίου

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, η αυλή του MAMAS γεμίζει...

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Δημογραφικό καμπανάκι: Σχεδόν οι μισές γεννήσεις χάθηκαν μέσα σε μία εικοσαετία

Από τις 117.600 γεννήσεις ετησίως την περίοδο 2008-2009, η...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

ΝΕΑ

Άρτιον Μάτι: Η γαστρονομία αποκτά τη δική της υπογραφή

Στο Artion Μάτι, κάθε έξοδος μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη...

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

RPN.GR