spot_img
15.1 C
Rafina
Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ελένη Καρακασίδου: Η μαθήτρια που βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου σε διαγωνισμό της Microsoft

Οι δύο Ελληνίδες μαθήτριες ξεχώρισαν ανάμεσα σε χιλιάδες συνομηλίκους τους από 140 χώρες

 

 

 

Σε μία από τις πιο λαμπρές στιγμές για την ελληνική μαθητική κοινότητα και τη νέα γενιά της χώρας, η 17χρονη Ελένη Καρακασίδου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό Microsoft Office Specialist που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία PowerPoint, εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια την Ελλάδα.

Μαζί της, στο ψηλότερο βάθρο της διάκρισης ανέβηκε και η Κυριακή Πέτσα από την Πετρούπολη Αττικής, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον κόσμο στην κατηγορία Word. Οι δύο Ελληνίδες μαθήτριες ξεχώρισαν ανάμεσα σε χιλιάδες συνομηλίκους τους από 140 χώρες, σε έναν θεσμό που αξιολογεί τις δεξιότητες σε εφαρμογές του Microsoft Office, όπως Word, Excel και PowerPoint.

Η διαδρομή προς την παγκόσμια κορυφή

Η επιτυχία τους δεν ήρθε τυχαία. Πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι δύο μαθήτριες είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξήχθη την Άνοιξη στην Αθήνα. Εκεί απέδειξαν την εξαιρετική εξοικείωση και ικανότητά τους με τις εφαρμογές γραφείου της Microsoft, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τη μεγάλη διεθνή σκηνή.

Αν και τις χωρίζουν περίπου 500 χιλιόμετρα, η Ελένη και η Κυριακή έγιναν φίλες χάρη στις ψηφιακές αίθουσες του Zoom. Γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών της σχολής εκμάθησης υπολογιστών ExpertIN που εδρεύει στην Καβάλα, και από τότε πορεύτηκαν μαζί σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι μάθησης και εξέλιξης.

Την Ελένη Καρακασίδου προετοίμασε για τον διαγωνισμό ο καθηγητής Παναγιώτης Ασλανίδης, ενώ η Κυριακή Πέτσα είχε καθοδήγηση από τη Γεωργία Μαρουσιάδου, καθηγήτρια από την Καβάλα, η οποία τις συνόδευσε και στο ταξίδι τους στις ΗΠΑ.

Ένα φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά

Η επιτυχία των δύο μαθητριών δεν αποτελεί μόνο προσωπικό κατόρθωμα, αλλά και ένα σύμβολο ελπίδας και προοπτικής για τη νέα γενιά της Ελλάδας. Δείχνει ότι με αφοσίωση, εξάσκηση και τη σωστή καθοδήγηση, οι νέοι και οι νέες της χώρας μπορούν να διακριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και να σταθούν ισάξιοι ανάμεσα στους καλύτερους.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist διοργανώνεται επί 24 συνεχόμενα χρόνια και είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς δεξιοτήτων τεχνολογίας στον κόσμο. Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 13 έως 22 ετών, καλούνται να επιδείξουν υψηλό επίπεδο κατανόησης και ευχέρειας στις εφαρμογές του Microsoft Office.

Η Ελένη Καρακασίδου με την κορυφαία της επίδοση και το χρυσό μετάλλιο, έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη των παγκόσμιων πρωταθλημάτων τεχνολογίας. Ένα κατόρθωμα που δεν εμπνέει μόνο υπερηφάνεια, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον της εκπαίδευσης και της καινοτομίας στη χώρα μας.

Αυτή την εβδομάδα

Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή...

Τεχνητή Νοημοσύνη και οι κίνδυνοι στην Ιατρική

Καθώς οι κατασκευαστές ιατροτεχνολογικών προϊόντων σπεύδουν να ενσωματώσουν τεχνητή...

Πάνω από 1.000 δέντρα φυτεύτηκαν στο Πανόραμα Παλλήνης

Πάνω από 1.000 δέντρα φυτεύτηκαν στο Πανόραμα Παλλήνης –...

Ραφήνα: Ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων ”Αραφήν” έκοψε την βασιλόπιτα στο λιμάνι

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ραφήνας ”Αραφήν” έκοψε το πρωϊ...

Αήττητος Σπάτων – Τριγλία Ραφήνας 3-0

Καθαρή νίκη και επιβεβαίωση ανωτερότητας για τον Αήττητο Σπάτων,...

ΝΕΑ

Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή...

Τεχνητή Νοημοσύνη και οι κίνδυνοι στην Ιατρική

Καθώς οι κατασκευαστές ιατροτεχνολογικών προϊόντων σπεύδουν να ενσωματώσουν τεχνητή...

Πάνω από 1.000 δέντρα φυτεύτηκαν στο Πανόραμα Παλλήνης

Πάνω από 1.000 δέντρα φυτεύτηκαν στο Πανόραμα Παλλήνης –...

Ραφήνα: Ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων ”Αραφήν” έκοψε την βασιλόπιτα στο λιμάνι

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ραφήνας ”Αραφήν” έκοψε το πρωϊ...

Αήττητος Σπάτων – Τριγλία Ραφήνας 3-0

Καθαρή νίκη και επιβεβαίωση ανωτερότητας για τον Αήττητο Σπάτων,...

Γιορτάζεται σήμερα 9/2 για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας,...

RPN.GR