spot_img
30.6 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Ελεύθερος αφέθηκε ο Βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος: Αυτά είναι τα εκθέματα – rpn

Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε βανδαλίσει εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη, τα οποία ο ίδιος αποφάσισε ότι είναι βλάσφημα.

Ο βουλευτής παρέμενε στον χώρο της Πινακοθήκης προκειμένου να διασαφηνισθεί αν η πράξη του ήταν κακούργημα ή πλημμέλημα. Στην πρώτη περίπτωση θα συλλαμβανόταν με τις διατάξεις του αυτοφώρου, στη δεύτερη, όπως και έγινε, αφέθηκε ελεύθερος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του σχηματισμού δικογραφίας, η οποία θα διαβιβασθεί στη βουλή προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας του και να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

 

 

O ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star υποστήριξε πως δεν είχε διάθεση να χαλάσει τα έργα τέχνης, αλλά ούτε να τα αφήσει να κρέμονται και να τα βλέπουν παιδιά, όπως ο ίδιος είπε και πως το περιστατικό έγινε σε μια κατάσταση θρησκευτικής αγανάκτησης.

«Ήταν τρεις βέβηλες εικόνες, που τις έβγαλα από το τζάμι. Οι δύο μόνο έπεσαν και έσπασε το τζάμι τους. Δεν είχα διάθεση να χαλάσω αυτά τα περίφημα έργα τέχνης, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορείς να τα αφήσεις και στον τοίχο κρεμασμένα να τα βλέπουν τα παιδιά μας», είπε ο βουλευτής.

Είχε προηγηθεί γραπτή ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή προς το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, από την οποία έλαβε απάντηση από την κυρία Λίνα Μενδώνη, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε προβαίνει σε κρίση της τέχνης.

Αυτή η απάντηση τον εξόργισε και απάντησε και ο ίδιος με αναρτήσεις του σε πολύ έντονο ύφος, απευθυνόμενος στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα την κυρία Λίνα Μενδώνη.

Ισχυρίζεται επίσης ότι έστειλε επιστολή στη διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης, εκφράζοντας τα αρνητικά του συναισθήματα για την πραγματοποίηση της έκθεσης, λέγοντας πως προσβάλλουν τη χριστιανική πίστη και το συναίσθημα των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Αυτή την εβδομάδα

Άρτιον Μάτι: Η γαστρονομία αποκτά τη δική της υπογραφή

Στο Artion Μάτι, κάθε έξοδος μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά στο MAMAS με τον Χάρη Παπασιδέρη το Σάββατο 18 Ιουλίου

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, η αυλή του MAMAS γεμίζει...

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Δημογραφικό καμπανάκι: Σχεδόν οι μισές γεννήσεις χάθηκαν μέσα σε μία εικοσαετία

Από τις 117.600 γεννήσεις ετησίως την περίοδο 2008-2009, η...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

ΝΕΑ

Άρτιον Μάτι: Η γαστρονομία αποκτά τη δική της υπογραφή

Στο Artion Μάτι, κάθε έξοδος μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη...

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

RPN.GR