spot_img
28.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση βαγονιών στον ηλεκτρικό

 

 

 

Τραγωδία με μηχάνημα εταιρείας που καθάριζε τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο.

Ένας εργαζόμενος 41 ετών έχει χάσει τη ζωή του και δύο έχουν τραυματιστεί. Τους τρεις εργαζόμενους παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη, αλλά τελικά ο ένας εκ των τριών, δεν τα κατάφερε.

Το δυστύχημα έγινε στη γραμμή 1 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, λόγω βλάβης σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών.
Η ειδική μηχανή είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά και παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με βαγόνι, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές πριν τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του.
Αλλαγές στα δρομολόγια

Η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Α. Πατήσια – Κηφισιά.

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια – Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.

Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χαιρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που θα πάρει ώρες. «Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές», είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί. Ανέφερε πως λεπτομέρειες για το δυστύχημα θα ανακοινωθούν, μόλις η Πυροσβεστική ολοκληρώσει το πόρισμά της.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR