spot_img
28.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή σε 12 δόσεις από του χρόνου – Σε 11 εφέτος

 

 

 

Αλλάζει το πλάνο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, από το 2025, με τις δόσεις να αυξάνονται, από 10 που είναι σήμερα, σε 12, ενώ μεταβατικά και μόνο για εφέτος η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε 11 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αποπληρωμής, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, αυξάνονται σε 12 από 10 οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ ενώ απαλλάσσονται από τον φόρο ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Παράλληλα, ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου 2024 για διορθώσεις στο Ε9 πριν η ΑΑΔΕ προχωρήσει στην έκδοση του εκκαθαριστικού.

Από το επόμενο έτος, όπως προβλέπει η νέα ρύθμιση, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα έχει σταλεί από τον Φεβρουάριο στους ιδιοκτήτες και αυτό το μοντέλο θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Στη απόφαση αυτή κατέληξε το κυβερνητικό επιτελείο θέλοντας με τον τρόπο να διευκολύνει τα νοικοκυριά, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ευκολία τις αυξημένες τους υποχρεώσεις.

Έτσι λοιπόν εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με το καθεστώς των 10 δόσεων τον μήνα κατέβαλλε μέχρι πέρυσι 50 ευρώ. Εφέτος θα πληρώσει, λόγω των 11 δόσεων, 45,45 ευρώ και από το 2025 η δόση υποχωρεί στα 41,66 ευρώ κάθε μήνα.

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR