spot_img
19.2 C
Rafina
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Ενοίκια: Έρχεται το πιστοποιητικό καλοπληρωτή – Μέσω πλατφόρμας η διαδικασία

 

 

Από το 2026 αναμένεται το πιστοποιητικό καλοπληρωτή που θα βάλει τέλος στον φόβο των ιδιοκτητών για απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς από τους ενοικιαστές τους.

Συγκεκριμένα, από την επόμενη χρονιά, οι υποψήφιοι ενοικιαστές θα μπορούν να αποδεικνύουν με ένα απλό πιστοποιητικό ότι είναι καλοπληρωτές, ότι δηλαδή δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ή προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς τόνισε στην ΕΡΤ ότι «επιτέλους θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε καλοπροαίρετο και σε κάθε ενοικιαστή που σέβεται τις υποχρεώσεις του και σέβεται την περιουσία που θα του εμπιστευτεί ένας ιδιοκτήτης, να του το αποδείξει άμεσα και αδιάψευστα και να πάρει αμέσως το σπίτι και σε πολύ καλή τιμή.

Advertisement

You can close Ad in 4 s

Όχι πια ραντεβού με ενοικιαστές στα… τυφλά
Το μεγάλο πρόβλημα των ιδιοκτητών που έχουν ξενοίκιαστα σπίτια είναι ότι καλούνται να κάνουν ραντεβού κυριολεκτικά στα τυφλά με ανθρώπους άγνωστους, ανάμεσα στους οποίους είναι πολύ πιθανόν να κρύβονται και εκείνοι οι οποίοι δεν είναι πραγματικοί ενοικιαστές, αλλά είναι παραβατικά άτομα, τα οποία έρχονται να εγκατασταθούν στα σπίτια του κόσμου με το εξαρχής σχέδιο να μην πληρώσουν απολύτως τίποτα. Αυτά λοιπόν τα παραβατικά άτομα θα πρέπει εν πάση περιπτώσει κατά κάποιο τρόπο να τεθούν στο περιθώριο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποια δικλίδα ασφαλείας».

Παράλληλα, η φοροτεχνικός Μάρα Μεθενίτη έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για τη διαδικασία αυτή. «Θα είναι πλατφόρμα πιστοληπτικής αξιολόγησης, η οποία θα αντλεί δεδομένα από ό, τι υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή σαν πληροφορία και πιο ειδικά από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Αυτή θα είναι η κύρια βάση δεδομένων από την οποία θα αντληθούν όλα τα στοιχεία προκειμένου να ενημερωθεί αυτή η πλατφόρμα. Πιλοτικά θα ξεκινήσει το 2026, συγκεκριμένα από τον Μάιο.

Δεν θα αφορά μόνο τη μίσθωση που μπορεί να υπάρχει για ακίνητα όσον αφορά φυσικά πρόσωπα, αλλά και εταιρείες οι οποίες μπορεί να έχουν μία καλή φερεγγυότητα και οι οποίες έχουν σκοπό να δείξουν στους ιδιοκτήτες ότι έχουν καλό πρόσωπο προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα.

Η πλατφόρμα θα ελέγχει πληροφορίες για οφειλές στην ΑΑΔΕ για τους φορείς της κοινωνικής Ασφάλισης για ΟΤΑ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να συμμετέχουν ΟΤΑ αλλά και γενικά σε επιχειρήσεις».

Αυτή την εβδομάδα

Σπάρταθλον 2026: Σκυλίτσα ακολούθησε δρομέα έως τον τερματισμό στη Σπάρτη (100 χιλιόμετρα)

Η τετράποδη συνοδοιπόρος εμφανίστηκε δίπλα στον Γιώργο Λογοθέτη στη...

Η Κωνσταντίνα Λουλάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Πέτα τη Μάσκα Σου»

Το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Πέτα τη Μάσκα...

Ζάκυνθος: Νεκρή σε ελαιώνα βρέθηκε η 64χρονη τουρίστρια που αγνοείτο

Νεκρή εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου η...

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας της Τριγλίας Ραφήνας

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας. Ενισχύστε την ομάδα μας στην...

Άννα Βίσση: Νέο ρεκόρ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ με 95.000 εισιτήρια

Μια από τις μεγαλύτερες συναυλιακές βραδιές που έχει γνωρίσει...

ΝΕΑ

Σπάρταθλον 2026: Σκυλίτσα ακολούθησε δρομέα έως τον τερματισμό στη Σπάρτη (100 χιλιόμετρα)

Η τετράποδη συνοδοιπόρος εμφανίστηκε δίπλα στον Γιώργο Λογοθέτη στη...

Ζάκυνθος: Νεκρή σε ελαιώνα βρέθηκε η 64χρονη τουρίστρια που αγνοείτο

Νεκρή εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου η...

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας της Τριγλίας Ραφήνας

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας. Ενισχύστε την ομάδα μας στην...

Άννα Βίσση: Νέο ρεκόρ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ με 95.000 εισιτήρια

Μια από τις μεγαλύτερες συναυλιακές βραδιές που έχει γνωρίσει...

Στοχευμένες τροχονομικές δράσεις σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Γέρακα, Παλλήνη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Στοχευμένη τροχονομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε Σπάτα και Αρτέμιδα, με...

Βιολάντα: Καταγγελίες για απομάκρυνση εργαζομένων που είχαν αναφέρει οσμή υγραερίου

Νέες καταγγελίες έρχονται στο προσκήνιο για όσα συνέβησαν πριν...

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Νεότερα προγνωστικά στοιχεία οδήγησαν στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου...

RPN.GR