spot_img
15.1 C
Rafina
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Επαναστατικό φάρμακο βάζει φρένο στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ

 

 

 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να βρίσκονται στο κατώφλι μιας πολύ σημαντικής ιατρικής ανακάλυψης, καθώς φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε την πρώτη θεραπεία ενάντια στο Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, το φάρμακο ονομάζεται aducanumab και παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να εξαλείψει την πάθηση, εντούτοις μπορεί να μειώσει το ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται και να επιτρέψει έτσι σε ηλικιωμένους ανθρώπους να ζήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μία κανονική ζωή.

Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε στην ουσία έκπληξη στους ιατρικούς κόλπους καθώς η εταιρεία είχε αποσύρει τις δοκιμές του συγκεκριμένου φαρμάκου το Μάρτιο του 2019, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά. Στη συνέχεια, όμως, η ανάλυση των μεγάλων δεδομένων από τις δοκιμές οδήγησε στο συμπέρασμα ότι μία μεγαλύτερη δόση μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ασθενείς που έχουν πρώιμα σημάδια άνοιας.

Υπάρχουν σήμερα  200.000 άτομα με άνοια στην Ελλάδα και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000.

Αυτή την εβδομάδα

Άνω Λιόσια: Νεκρός ο πενηντάχρονος που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού – rpn

Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια ενός 50χρονου άνδρα να...

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 30/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Η προθεσμία για τροποποιήσεις στο Ε9

Λάθη ή παραλείψεις που είδαν στο φετινό εκκαθαριστικό του...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 30/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Τα λάθη που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Η προθεσμία για τροποποιήσεις στο Ε9

Λάθη ή παραλείψεις που είδαν στο φετινό εκκαθαριστικό του...

Καλιφόρνια: Καρχαρίας κατασπάραξε αθλήτρια του τρίαθλου

Το σώμα της αθλήτριας του τρίαθλου που σκοτώθηκε σε επίθεση...

Καιρός: Ψύχος και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Ποιες περιοχές θα “παγώσουν”

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού από σήμερα, παραμονή...

RPN.GR