spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Συνταξιούχοι με σύνταξη έως 700 ευρώ οι δικαιούχοι των 150 ευρώ

 

 

Το 2023 ήταν εκλογική χρονιά και με πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε όμως ότι “η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει με θετική αντανάκλαση στον προϋπολογισμό. Μπορούμε να πούμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε σε πρωτογενές πλέονασμα 1,1% του ΑΕΠ και θα περισσέψουν χρήματα πάνω από το στόχο”.

“Επομένως η κυβέρνηση το πλεόνασμα το επιστρέφει στην κοινωνία”, πρόσθεσε. Αυτό υπολογίζεται “στα 352 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε ασεθενέστους συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα από τα οποία θα επωφεληθούν 2,3 εκατομμύρια πολίτες”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά ή κάτω των 10 ευρώ θα λάβουν επίδομα 150 ευρώ όπως και οι υπερήλικες ανασφάλιστοι. Η δαπάνη είναι 158 εκατ. ευρώ και ωφελούμενοι είναι 1.055.000 πολίτες. Η καταβολή θα γίνει προς τα τέλη του Δεκεμβρίου. “Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 600 ευρώ θα λάβει αύξηση με το νέο έτος περίπου 3% και αν συνυπολογισθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση η αύξηση θα είναι της τάξης του 5,1%”, τόνισε ο υπουργός.

Θα υπάρξει επίσης οικονομική στήριξη 200 ευρώ των ΑμεΑ μέσω ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ με ωφελούμενους 225.000 πολίτες και συνολική δαπάνη 45 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης για τα πρόσθετα μέτρα ότι το Youth Pass (150 ευρώ για τους νέους 18 και 19 ετών) είναι μόνιμο μέτρο, ενώ από 1/1/2024 θα υπάρξει νέα αύξηση συντάξεων περίπου 3%. Επιπλέον, του χρόνου θα γίνει αύξηση στις συντάξεις Δημοσίου μετά από 14 χρόνια, ενώ θα αυξηθεί το αφορολόγητο για οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα.

Αυτή την εβδομάδα

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

ΝΕΑ

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

RPN.GR