spot_img
31.3 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Επιστολή κατοίκου Ραφήνας και τα παράπονά του για τα ΚΤΕΛ Αττικής

Η επιστολή του αναγνώστη μας,παρατίθεται αυτούσια και αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα ΚΤΕΛ Αττικής και τα παράπονά του.Ας ευχηθούμε να βρει ευήκοα ώτα.
Καλημέρα σας,
Μένω στη Ραφήνα και τις τελευταίες εβδομάδες ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, τραγικές στιγμές από το ΚΤΕΛ Αττικής. 
Υπό φυσιολογικές περιπτώσεις, προ κορονοιού, το ΚΤΕΛ είχε από Ραφήνα για Αθήνα 28 δρομολόγια ημερησίως. Τον Απρίλιο αυτά έπεσαν στα 8.
Από τις 4 Μαΐου αυτά απλά αυξήθηκαν κατά μόλις ένα, στα 9 δρομολόγια ημερησίως. Στη συνέχεια, από τις 11 Μαΐου αυξήθηκαν πάλι ελαφρώς στα 13 δρομολόγια την ημέρα ενώ από τις 15 Μαΐου αυξήθηκαν κατά το αστρονομικό ποσό του ενός στα 14.
Μάλιστα, οι εισπράκτορες αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει προσθήκη επιπλέον δρομολογίων μέχρι την 1η Ιουνίου! Πού και τότε, αν πάμε με τον ίδιο ρυθμό απλά θα βάλουν 1-2 δρομολόγια παραπάνω.
Αυτή τη στιγμή δηλαδή, είμαστε με το 50% των δρομολογίων σε σχέση με φυσιολογικές συνθήκες ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ ήδη από την 11η Μαΐου έχουν το πλήρες ωράριο τους.
Επιπλέον, τα δρομολόγια από Ραφήνα δεν έχουν αφετηρία τη Ραφήνα όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά το Μαραθώνα ή το Γραμματικό, με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τα πρωινά δρομολόγια να καθυστερούν κατα 10 έως 30 λεπτά σε ορισμένες περιπτώσεις.
Τέλος, ιδιαίτερα στα πρωινά δρομολόγια, παρατηρείται η πληρότητα σε πολλές περιπτώσεις να αγγίζει και το 90% ενώ βάση νόμου η μέγιστη πληρότητα είναι τπ 50%.
Ζούμε απίστευτες στιγμές απαξίωσης από ένα ΚΤΕΛ που σου ζητά 2.6€ από τη Ραφήνα για τον Προαστιακό σταθμό της Παλλήνης, μια απόσταση των μόλις 13 χιλιομέτρων.
Το ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ στο βωμό του κέρδους αρνείται να προσθέσει δρομολόγια ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος και να μην υπερβαίνει συστηματικά την πληρότητα του 50%.
Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση με παράπονα από όλους τους επιβάτες. 
Με εκτίμηση, 
Ορφέας Τσάτσος 

Αυτή την εβδομάδα

Νέα επιτυχία για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης: Ένα σχολείο ανοιχτό στην Ευρώπη

Ο Δήμος Παλλήνης συγχαίρει θερμά τη σχολική κοινότητα του...

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

ΝΕΑ

Νέα επιτυχία για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης: Ένα σχολείο ανοιχτό στην Ευρώπη

Ο Δήμος Παλλήνης συγχαίρει θερμά τη σχολική κοινότητα του...

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

RPN.GR