Τα γεύματα της αγάπης μοιράζονται στην Παντοβασίλισσα της Ραφήνας(φωτο)

695

Βρεθήκαμε σήμερα στην Παναγία Παντοβασίλισσα της Ραφήνας προκειμένου να καλύψουμε την εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν,είπαμε να κατέβουμε στα μαγειρεία της εκκλησίας,εκεί που 6 γυναίκες σε καθημερινή βάση μαγειρεύουν γεύματα για λιγότερο τυχερούς συμπολίτες μας.

Αυτό τον καιρό όμως,δεν μαγειρεύουν διότι γίνεται διανομή συσσιτίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμων γευμάτων) σε ευπαθείς ομάδες των Δήμων, λόγω πανδημίας Covid-19 που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής,με τη χρηματοδότηση του Υπ. Εσωτερικών.

Κάθε μέρα λοιπόν,ανά τριάδες,λόγω των περιοριστικών μέτρων οι κυρίες αυτές,από τις 10.30 έως τις 11.30 το πρωί πραγματοποιούν την διανομή των έτοιμων γευμάτων σε 28 οικογένειες-σύνολο 69 μερίδες σε ανθρώπους που έχει στην λίστα της η Εκκλησία,και άλλες 32 μερίδες σε 6 οικογένειες από τις 27 που υπάρχουν σε λίστα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Κάθε πρωί ο δήμος με φορτηγάκι δίνει 130 μερίδες φαγητού.Οι κυρίες που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η Χαρά Δεληγιάννη,Η Ζαχαρούλα Ξουρίκη και η Φανουρία Φραντζολά.

Μπράβο σε αυτές τις γυναίκες που δίνουν την ψυχή τους,την αγάπη τους και τον ελεύθερο χρόνο τους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη!

Αικατερίνη Τράση