Ο “Δάρδανος” όχι ο γιος του Δία και της κόρης του Άτλαντα Ηλέκτρας που βασίλευσε στη Δαρδανία (ευρύτερη περιοχή αρχαίας Τροίας + Σαμοθράκη) και συνδέθηκε το όνομά του με μια μεγάλη πλημμύρα, αλλά το σχέδιο για τη αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βάσει του οποίου συντάχθηκε το αντίστοιχο τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου θα έρθει για συζήτηση στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου.
Πολύς κόπος και δουλειά για τη σύνταξη του σχεδίου έχει προβλέψεις για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών “σεναριών” και είθε να δοκιμασθούν – εν αιθρία – όλες οι προβλεπόμενες “προληπτικές” δράσεις, γιατί όπως λένε και οι ειδικοί , αν ένα σχέδιο δεν δοκιμασθεί δεν είναι αξιόπιστο.
Και για να καταλάβετε τι εννοούμε, σκεφθείτε τον αρμόδιο υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας , όταν κληθεί σύμφωνα με το σχέδιο (είθε να μην χρειαστεί ποτέ)
- να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα
- να έχουν γίνει όλα καλά και
- φτάνοντας στο σημείο να μαζεύει κόσμο για να το μεταφέρει σε καταφύγια για να τον προστατεύσει απο τους πλημμυρικούς κινδύνους, να πρέπει να μεταφέρει το κόσμο, στο – προβλεπόμενο απο το σχέδιο – κλειστό γυμναστήριο στο Οχυρό. Πως θα περάσει τη γέφυρα του Μεγ. Ρέματος επι της Λεωφ. Χρυσοστόμου Σμύρνης;
Να σας θυμίσουμε ότι στη τελευταία μεγάλη πλημμύρα είχε απαγορευτεί απο την Αστυνομία η διέλευση της γέφυρας στη Λεωφ. Χρυσοστόμου Σμύρνης .
Γι’ αυτό δοκιμή στο σχέδιο, για να κοιμούνται ήσυχοι οι αρμόδιοι αλλά και οι δημότες!