Έρχονται 400 προσλήψεις μονίμων συνοριοφυλάκων

245

Προκήρυξη για την πρόσληψη 400 μόνιμων συνοριοφυλάκων αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το μεταναστευτικό ζήτημα. «Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε «πως θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα».

Την ικανοποίηση της για την εξαγγελία του Πρωθυπουργού εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου. «Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου χαιρετίζει την ευεργετική εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για την άμεση πρόσληψη 400 νέων Συνοριακών Φυλάκων στο Ν. Έβρο, προκειμένου να θωρακιστούν τα χερσαία σύνορα της Χώρας μας και να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της.

Tο όριο ηλικίας αναμένεται ότι θα είναι το 28ο και θα ισχύσει εντοπιότητα. Οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις

Έξτρα μοριοδότηση για όσους έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης. Θα ζητείται άδεια οδήγησης (επαγγελματική Δ΄ κατηγορίας και άλλες).