spot_img
12.6 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ ο κάτοχος 2,5 εκατ. αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων

 

 

 

Ο κάτοχος του πορνογραφικού υλικού-μαμούθ στη Δράμα είναι ένας 43χρονος, ανύπαντρος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ.

Εντοπίστηκε σε συνεργασία της Europol, των γαλλικών αρχών. Εφτασαν στα ίχνη του από χρήστες του dark web.

Ο 43χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία, «Τor’s Ηammer».

2,5 εκατ. αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων στην κατοχή του
Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή (03/06), μέσα στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα άτομο το οποίο είχε στην κατοχή του τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Έπειτα από την αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol, προέκυψε ότι στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι Γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την επακόλουθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι
Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes .

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

Αυτή την εβδομάδα

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Ο Παναγιώτης Κρέτσης που κατέρρευσε στο γήπεδο είχε χάσει τον πατέρα και τον αδελφό του – rpn

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τη Στυλίδα και ολόκληρη τη...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

ΝΕΑ

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας...

RPN.GR