spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη την πρώτη νύχτα του νέου μίνι lockdown

 

 

 

Έρημη πόλη έμοιαζε η Θεσσαλονίκη την πρώτη νύχτα του νέου μίνι lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή λόγω κορωνοϊού.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και επιστροφή στις δραστηριότητες του φθινοπώρου δημιούργησαν έναν «εκρηκτικό» συνδυασμό στη βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εξακολουθεί να είναι η περιφερειακή ενότητα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, καταγράφοντας την Παρασκευή 394 μολύνσεις. Την ίδια ώρα που όλες οι περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στην πολυπληθέστερη Αττική, κατέγραψαν από κοινού 448 κρούσματα.

Η πρώτη νύχτα του μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως η Θεσσαλονίκη μαζί με τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς έχουν μπει σε κλοιό μέτρων. Είναι, δηλαδή, στο «Επίπεδο 4» του χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

H πόλη έμοιαζε έρημη τη νύχτα όπως φαίνεται και από τις φωτό που δημοσιεύουν τοπικά ΜΜΕ ενώ γίνονταν και έλεγχοι από την ΕΛΑΣ σε όσους κυκλοφορούσαν. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία για εργαζομένους και όσους πρέπει να μεταβούν κάπου για λόγους υγείας γίνεται με τα γνωστά έγγραφα μετακίνησης που ίσχυαν και στα προηγούμενα lockdown.

Δύσκολη η εικόνα του ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα

Η εικόνα στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με όσα συμβαίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα. Ενώ, λοιπόν, σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εμφανίζει πτώση και το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ φτάνει το 68,7%, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που δημοσιεύθηκαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη, ενώ μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι κλίνες ΜΕΘ σε Κατερίνη, Γιαννιτσά, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη.

Οι ειδικοί της επιτροπής για τον κορωνοϊό εντοπίζουν την εξέλιξη αυτή στη σχέση της εμβολιαστικής κάλυψης με τη διάδοση του ιού στην κοινότητα. Με απλά λόγια, όπως σημείωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη βλέπουμε αυξητικές τάσεις στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στη βόρεια Ελλάδα

«Όλη η βόρεια Ελλάδα κοκκίνισε. Υπάρχουν πόλεις στη βόρεια Ελλάδα οι οποίες έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 40%, γιατί δεν έχουν πειστεί» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, βάσει του επιδημιολογικού χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στις «κόκκινες περιοχές» στα βόρεια της χώρας κυμαίνεται μεταξύ 40% και 50%, την ώρα που στην Αττική, για παράδειγμα, υπολογίζεται σε πάνω από 60%.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη Θεσσαλονίκη είναι 50,08%, στη Χαλκιδική 46,84%, στο Κιλκίς 41,00%, στη Λάρισα 49,91%, ενώ στη Δράμα και την Πιερία τα ποσοστά κινούνται πιο χαμηλά, με 42,56% και 41,63%, αντίστοιχα.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Διώνη Πικερμίου: Κάτοικοι ζητούν ενημέρωση για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την άμεση ενημέρωση των κατοίκων της Διώνης Πικερμίου σχετικά...

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία – Ποιοι κερδίζουν και ποιες είναι οι παγίδες

Μια νέα ευκαιρία τακτοποίησης παλαιών οφειλών προς την Εφορία...

Καιρός σήμερα: Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες κυλά η σημερινή ημέρα σε...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

ΝΕΑ

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

RPN.GR