Ερωτήσεις της Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Αραπκιλή-Βιάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο

377

Ακολουθούν οι ερωτήσεις της δημοτικού συμβούλου Μαρίας Αραπκιλή-Βιάδη της παράταξης ”Δημοτική Αλλαγή” στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου που έγινε δια περιφοράς.

1. Με δεδομένο ότι διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο, με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και με επίσης δεδομένο ότι ζητάμε από τους κατοίκους να καθαρίζουν τα χέρσα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα, παρατηρείται μια κατάσταση ίσως και χειρότερη σε κοινόχρηστους χώρους και οικόπεδα του Δήμου. Αναφέρομαι σε παιδικές χαρές και πάρκα, εντός του οικιστικού ιστού. Θα ήθελα να ξέρω τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής σχετικά με τον καθαρισμό τους.

2. Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο, εντός του οικιστικού ιστού πάλι, να μην υπάρχουν πεζοδρόμια προκειμένου να κινούνται οι πεζοί, αναφέρω ενδεικτικά σκουπίδια, σπασμένες πλάκες, στενά, μεγάλα κλαδιά, βλάστηση εκτός ορίων κ.τ.λ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση ιδιαίτερα μητέρας με βρέφος σε καρότσι. Παράλληλα, όλο και πιο έντονη γίνεται η ανάγκη για περισσότερες ράμπες στα πεζοδρόμια. Θα ήθελα να ξέρω τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής σχετικά.

3. Επανέρχομαι, μετά από 8 περίπου μήνες να ρωτήσω σχετικά με το στέγαστρο του 4ου δημοτικού Ραφήνας. Να υπενθυμίσω ότι είχε καταστραφεί, σχεδόν μόλις τοποθετήθηκε, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν τελικά θα αποκατασταθεί και πότε;