spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Εθελοντές από τον σύλλογο ”ΝΗΡΕΑΣ” καθάρισαν τις δασικές εκτάσεις στις ΜΑΡΙΚΕΣ(φωτο)

 

 

 

Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, που αγνόησαν τον καυτό ήλιο και τη ζέστη, ο Σύλλογος ΝΗΡΕΑΣ πραγματοποίησε και φέτος τον καθαρισμό στο παράκτιο δάσος της Ποσειδώνος, στην αλάνα της Αμφιτρίτης και στο άλσος της Δωρίδος.

Ξερόχορτα, σκουπίδια, πεταμένα κλαδιά, σπασμένα ξερά καλάμια και άλλα εύφλεκτα υλικά συγκεντρώθηκαν σε κατάλληλα σημεία, ώστε να γίνει η αποκομιδή τους από τα συνεργεία του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Παράλληλα, με πολύ μικρές παρεμβάσεις απελευθερώθηκαν από την κατακλύζουσα βλάστηση ορισμένες προσβάσεις και μονοπάτια προς τη θάλασσα, ώστε να είναι εφικτή η διέλευση – αυστηρά και μόνο – των πεζών.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν και φέτος τα κακώς κείμενα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεγάλος όγκος υπολειμμάτων από παλιά κλαδέματα μαζεύτηκαν μέσα από το δάσος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Η συμπεριφορά ορισμένων ασυνείδητων, που εδώ και χρόνια απαλλάσσονται από τα κλαδέματα τους με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για το δασικό μας πλούτο. Αντίθετα, μάλλον κωμικοτραγικό είναι το γεγονός ότι κλαδέματα από τριανταφυλλιές και δέντρα ρίχτηκαν μέσα στο μπλε κάδο ανακύκλωσης στη γωνία Ποσειδώνος και Αμφιτρίτης. Αυτή η συμπεριφορά, εκτός από αντικοινωνική και προβληματική, είναι και παράλογη.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές πολυκατοικιών να ακολουθούν τους κανόνες και τους περιορισμούς που ισχύουν για τα κλαδέματα και, τουλάχιστον, να εξηγήσουν στους κηπουρούς τους ότι δεν πρέπει να λειτουργούν σαμποτάροντας την ανακύκλωση και κακοποιώντας την εικόνα της περιοχής.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR