spot_img
5.9 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

EUROVISION 2025: Η Klavdia με το “Αστερομάτα” θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα! – rpn

 

 

 

Ολοκληρώθηκε στο Christmas Theater ο Εθνικός τελικός της ΕΡΤ για την επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2025!

Νικήτρια της βραδιάς, η οποία θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Βασιλεία, είναι η Klavdia με το τραγούδι “Αστερομάτα”!

Πίσω από τη σύνθεση του τραγουδιού, αλλά και τους στίχους βρίσκονται οι Arcade, ενώ στη σύνθεση έχει συμμετάσχει και η ίδια η καλλιτέχνις. Αντλώντας έμπνευση από τη γενοκτονία και των ξεριζωμό των Ποντίων, ούσα και η ίδια ποντιακής καταγωγής, η Klavdia τραγουδά για όλους τους ανθρώπους που, εν μέσω ενός ταραχώδους παγκόσμιου περιβάλλοντος από το οποίο δεν λείπουν οι πολεμικές συγκρούσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.

H Ελλάδα διοργάνωσε Εθνικό τελικό με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους μετά από 22 χρόνια. Οικοδεσπότες της λαμπερής βραδιάς ήταν η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση του show είχε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Τα 12 υποψήφια τραγούδια παρουσιάστηκαν στη σκηνή με την ακόλουθη σειρά:

RIKKI – “Elevator (Up and Down)”

Θάνος Λάμπρου – “Free Love”

Κώστας Αγέρης – “Γη Μου”

Andy Nicolas – “Lost my Way”

Klavdia – “Αστερομάτα”

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου feat Κώστας Καραφώτης – “Παράδεισος”

Georgina Kalais, John Vlaseros – “High Road”

BARBZ – “Sirens”

Evangelia – “Vále”

Dinamiss – “Odyssey”

Nafsika – “Unhurt me”

Xannova Xan – “Play It!”

Το αποτέλεσμα της βραδιάς διαμορφώθηκε από μία διεθνή επιτροπή (25%), μία εθνική επιτροπή (25%) και την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού (50%).

Η ελληνική κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους:

Μιχάλη Χατζηγιάννη, συνθέτη, ερμηνευτή, πρόεδρο της Επιτροπής

Τζένη Μελιτά, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια

Φώτη Σεργουλόπουλο, παρουσιαστή

Μαργαρίτα Μυτιληναίου, διευθύντρια των ραδιοφωνικών σταθμών Ελληνικός και Pride

Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, συνθέτη

Στην τελική 3αδα της βαθμολογίας λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρέθηκαν με τη σειρά που ανακοινώθηκαν η BARBZ, η Klavdia και η Evangelia! Ο Σάκης Ρουβάς ανακοίνωσε στο τέλος ότι στη Βασιλεία τον Μάιο θα ταξιδέψει η Klavdia με το τραγούδι “Αστερομάτα”.

Λίγα λόγια για την Klavdia

Αν και μόλις 22 ετών, η Klavdia έχει ήδη ξεδιπλώσει το μεγάλο ερμηνευτικό της ταλέντο, αφού συστήθηκε στο ευρύ κοινό, πριν από μερικά χρόνια, συμμετέχοντας αρχικά στο “Ελλάδα Έχεις Ταλέντο”, αλλά και στο “The Voice” με την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου.

Ανήκει στο δυναμικό της PANIK Records, με την οποία κυκλοφόρησε και το πρώτο της προσωπικό τραγούδι, “Lonely Heart“, (Arcade) το οποίο έγινε αμέσως ραδιοφωνική επιτυχία. Με τους ARCADE συνεργάζεται από το 2022, και εκτός από το πρώτο της single, κυκλοφόρησαν και το 2 φορές πλατινένιο “Χαράματα” και μετά από ένα χρόνο το πρώτο της EP με τίτλο “KLAVDIA”. Επίσης, συνεργάζεται με επιτυχημένους DJs και μουσικούς παραγωγούς όπως είναι οι Playmen και ο Valeron διασκευάζοντας διεθνή dance hits των ‘00s, όπως τα “Touch me” και “Movin’ Too Fast”.

Το 2023, προσπάθησε να εκπροσωπήσει πάλι τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “Holy Water”.Τέλος, έχει εμφανιστεί δίπλα στον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο, καθώς και στο “Summer Nostos Festival” με τον Good Job Nicky.

Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από 13 έως 17 Μαΐου 2025. H Ελλάδα κληρώθηκε να εμφανιστεί στον β’ ημιτελικό (πρώτο μισό) στις 15 Μαΐου.

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR