spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Έβρος: Άναψε η πιο μεγάλη σούβλα της χρονιάς – Με μοσχάρι 360 κιλών

 

 

 

Στις Φέρρες του Έβρου σουβλίζεται ένα μοσχάρι 360 κιλών….

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) και -σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα, Αγροτουρισμού και ΔΕ Φερών, Δημήτρη Κολγιώνη- στόχος είναι η ανάδειξη της ποιότητας του τοπικού κρέατος και η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής.

«Η εκδήλωση για τους επισκέπτες θα ξεκινήσει στις 18:00 μ.μ. και το ζώο (μοσχάρι) που σουβλίζεται για περισσότερες από 24 ώρες ζυγίζει περίπου 360 κιλά. Επίσης, θα ψήσουμε 100 κιλά λουκάνικα και θα δώσουμε στους επισκέπτες που θα μας επισκεφτούν στην κεντρική πλατεία των Φερών άφθονο κρασί» τονίζει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Φερών.

Σύμφωνα με τον κ. Κολγιώνη το έθιμο ξεκίνησε το 2012, ενώ πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, το κρέας διανεμήθηκε σε απόρους της ευρύτερης περιοχής.

«Μαζεύεται όλος ο Έβρος στις Φέρες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η πλατεία “βουλιάζει” από τον κόσμο, παρόλα αυτά υπάρχει φαγητό για να δοκιμάσουν όλοι. Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τη δημοτική κοινότητα Φερών και τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να δοκιμάσει όλος ο κόσμος το βόειο κρέας από κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι εκτρέφουν τα ζώα τους σε μονάδες μέσα στο Δέλτα του Έβρου», συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: GRTimes.gr

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR