spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Έβρος: Εγκατέλειψαν γυμνούς στον Έβρο 92 μετανάστες – Απάνθρωπες εικόνες

 

 

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92 μετανάστες , οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί εντελώς γυμνοί, όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά», σημειώνει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε την Παρασκευή την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά», τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Nature- Μίλτος Χοβαρδάς: Ο ειδικός στην φροντίδα του κήπου σας, με έδρα το Πικέρμι

Με έδρα το Πικέρμι και με πολυετή εμπειρία στον...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

ΝΕΑ

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

Δραστηριότητα των ΚΟ της Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική καλούν τους εργαζόμενους και...

RPN.GR